StoryEditorOCM
ZdravljeDokle tako, ratari?

Objavljen popis voća i povrća koji su najviše i najmanje tretirani pesticidima. Na vrhu se ponovno nalaze vrste koje se puno jedu

Piše PSD
5. kolovoza 2022. - 07:26

Potrošači se sve više, naravno s pravom, pitaju je li voće i povrće "čisto", odnosno je li tretirano pesticidima.

Neprofitna organizacija Environmental Working Group objavila je, kao i svake godine, popis 12 "najprljavijih" i 15 "najčišćih" vrsta voća i povrća.

Među onima koji su u ovoj godini najviše tretirani pesticidima jesu jagode, špinat, kelj i raštika, nektarine, jabuke, grožđe, paprike, trešnje, breskve, kruške, celer i rajčice.

Najmanje su pesticidima tretirani avokado, slatki kukuruz, ananas, luk, papaja, slatki grašak (smrznuti), šparoga, zimska dinja, kivi, kupus, gljive, dinja, mango, lubenica i batat.

Jagode i lisnato povrće bili su ponavljači na vrhu popisa, visoko...

#UPOTREBA PESTICIDA#VOĆE I POVRĆE S PESTIDICIMA #VOĆE I POVRĆE BEZ PESTICIDA#JAGODE#KELJ#RAŠTIKA#PAPRIKA#AVOKADO#ENVIRONMENTAL WORKING GROUP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 02:40