StoryEditorOCM
ZdravljeZASIĆENE MASNOĆE

Nakon pedesete vrijeme je da barem smanjite konzumiranje nezdrave hrane. Ova četiri jela najnezdravija su na svijetu

Piše Ana Dukić/Živim
26. siječnja 2022. - 17:30
Prehrana bogata zasićenim masnoćama s malo unosa voća, povrća i vlakana može pridonijeti razvoju srčanih bolestiShutterstock

Većina ljudi ne razmišlja previše o bolesti srca i krvnih žila dok netko u njihovoj blizini ne počne imati srčane probleme ili, nažalost, ne umre. Ovo naročito vrijedi za one koji imaju više od 50 godina. Starenje je samo po sebi rizični čimbenik za kardiovaskularne bolesti, stoga je važno ukloniti (koliko je moguće) druge čimbenike rizika, piše Živim.

Ako ste prestali pušiti (što zaista trebate), vrijeme je da barem smanjite konzumiranje nezdrave hrane. Da, hrana igra izuzetno važnu ulogu u vašem zdravlju i vrijeme je da joj posvetite više pažnje.

Ovo je hrana koju bismo trebati izbjegavati:

Pržena hrana

Da, ovo su tužne vijesti! Ali ako želite održati svoje srce zdravim nakon 50. rođendana, vrijeme je da počnete razmišljati o unosu zasićenih masnoća.

-...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2024 21:30