StoryEditorOCM
ZdravljeKAKVA MAŠTA!

‘Može li malo botoksa u regiju gluteusa‘; Estetski kirurg otkiva najbizarnije zahtjeve pacijenata

Piše Lenka Gospodnetić
2. siječnja 2024. - 07:19

Neobični prohtjevi pacijenata - okej, više pacijentica - ne prestaju iznenađivati estetske kirurge. U Srbiji je kirirško uljepšavanje već neko vrijeme trend u snažnom zamahu, pa čak i "visoko baždareni" liječnici u susjednoj nam zemlji povremeno ostaju zatečeni traženjima, prenosi blic.rs.

Zahtjevi su jedno, ono što struka dozvoljava nešto sasvim drugo. Dr. Đorđe Nedeljković, kirurg i specijalist estetske medicine, otkrio je na Tiktoku najčudnije želje svojih pacijenata vezane za uljepšavanje određenih dijelova tela. Ljudi dođu u ordinaciju i ponekad traže neizvedivo, no ipak ima i želja koje se mogu ispuniti, napominje.

- Može li tri mililitra u gornju usnu da bude malo veća od gornje? - jedan je od zahtjeva.

- Može li malo botoksa u glutealnu regiju pa da se podigne? - bio je pak upit vezan uz obli izgled stražnjice. Oba su traženja, međutim, odbijena.

Ima i onih koji su smislili kako će podići tonus čela i obrve, pa traže da im se botoks ubrizga "visoko gore, na kosi", prisjeća se dr. Nedjeljković, koji je i za to traženje prpošnom klijentu plasirao odbijenicu. Netko se, pak, domislio i kako sanirati problem klempavosti pomoću hijalurona.

- Može li hijaluron u uho pa da se uška zalijepi otraga? - nabraja doktor dalje pa dodaje: "Odbijeno".

Ono što je prihvaćeno, iako zvuči neobično, jest da se laserskom epilacijom spriječi rast dlaka u ušima, prenosi blic.rs. Na pitanje pacijenta može li se ubrizgati filer u trapezius tako da vrat izgleda kraće, odgovorio je niječno.

No, zgodno je znati da se, recimo, može laserom suzbiti gljivično oboljenje nogu. S druge pak strane, botoksom ili filerima ne može se "smanjiti oko" tako što bi se ove supstancije ubrizgale u kapak (kakva ideja!), a ni filerima se ne može korigirati devijacija nosa.

Moguće je, međutim, filerima tretirati intimnu regiju, poučava dr. Nedjeljković, koji će se jamačno još "svega naslušati" od svojih maštovitih pacijenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:10