StoryEditorOCM
ZdravljeNOVA STUDIJA

Konzumiranje velike količine crvenog mesa može povećati rizik od dijabetesa za 62 posto

Piše MOZAIK SD
29. listopada 2023. - 09:01

Opsežna studija objavljena u časopisu The American Journal of Clinical Nutrition osvrnula se na prehrambene izbore otkrivajući pritom da se rizik od dijabetesa može povećati s pretjeranim unosom crvenog mesa. Međutim, istraživači ističu da zamjena ovog mesa sa zdravim, biljnim proteinima, poput orašastih plodova ili mahunarki, ili umjerenim količinama mliječnih proizvoda, može pomoći u smanjenju rizika od razvoja ove bolesti, piše Živim.

Što je studijom otkriveno

Istraživači su pregledali podatke od prethodno provedenih studija u kojima je sudjelovalo sveukupno 216.695 sudionika. Prehrambene navike ove populacije procijenjene su putem upitnika o učestalosti unosa hrane svake dvije do četiri godine do 36 godina. Tijekom tog vremena više od 22.000 sudionika razvilo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 15:56