Kivi je voće mekane teksture, izrazite nutritivne vrijednosti i senzorskih svojstava. Plod kivija ima harmoničan okus zbog izbalansiranog omjera šećera i kiselina, te je kao takav poželjan za konzumaciju kod svih dobnih skupina. Sadrži fitonutrijente među kojima se ističu polifenolni spojevi te vitamine i minerale koji su važni za održavanje zdravlja našeg organizma.
Sadrži značajan udio prehrambenih vlakana koja utječu na smanjenje razine LDL kolesterola te rizik od kardiovaskularnih oboljenja i srčanog udara. Prehrambena vlakna imaju važnu ulogu u regulaciji probave, čemu dodatno pridonosi i probavni enzim aktinidin. Aktinidin ima važnu ulogu u razgradnji proteina i probavi hrane, a kivi je rijetki prirodni izvor ovog enzima.
Osim navedenih benefita, prehrambena...
StoryEditorOCM
Zdravljezeleni čarobnjak
Evo zašto bi svakoga dana trebali pojesti barem jedan kivi
4. svibnja 2016. - 21:14
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?