Opsežno istraživanje američkih znanstvenika pokazalo je da je rizik od obolijevanja od raka dojke kod žena koje su kao tinejdžerice u prehranu unosile puno vlaknastih namirnica, poput voća i povrća, manji za 24 posto.
Prvi je put na temelju ovako opsežne studije utemeljene na podacima prikupljanim 20 godina ustanovljeno kako su izgledi da se kod djevojčica i adolescentica koje su dobi između 12. i 19., godine konzumirale veće količine vlaknastih namirnica, osobito u voću i povrću, u kasnijoj životnoj dobi razvije rak dojke manji za 24 posto u odnosu na one čija je prehrana bila siromašna vlaknastim namirnicama.
"Rezultati istraživanja trebali bi potaknuti tinejdžerice da prehranu obogate voćem i povrćem", savjetuju stručnjaci, uz objašnjenje da je posrijedi učinak...
StoryEditorOCM
Zdravljehranom do zdravlja
Evo što trebaju jesti tinejdžerice da bi smanjile rizik od raka dojke
2. veljače 2016. - 17:51
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?