stdClass Object ( [id] => 1000262 [title] => Ovo su najbolje ocijenjeni restorani u Splitu i okolici: odabrani su pomalo kontroverznom metodom, a jedna stvar, mora se priznati, osobito nervira... [alias] => ovo-su-najbolje-ocijenjeni-restorani-u-splitu-i-okolici-odabrani-su-pomalo-kontroverznom-metodom-a-jedna-stvar-mora-se-priznati-osobito-nervira [catid] => 375 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ocjene na Trip Advisoru izazvale su do sad mali milijun i jedan skandal. A ovim tekstom riskiramo novi. Šalu na stranu, podaci s popularne web adrese nisu zanemarivi, jer dobar je dio posjetitelja navikao prije odluke u kojem objektu ostaviti novce za hranu i piće baciti oko na dojmove onih koji su to napravili prije njih. Iskreni i neiskreni, dani u afektu ili nakon pomnog premišljanja, plaćeni i dobrovoljni, svi ti dojmovi ulaze u ocjenu, a Trip Advisor prema tim ocjenama radi svoje top liste. Zanimalo nas je koji su objekti s našeg područja najbolje ocijenjeni, a vi nam u komentarima te u anketi koju donosimo na dnu teksta možete dati svoje mišljenje o pročitanom.

Najprije ćemo navesti popis deset najboljih, a potom stvari dodatno zakomplicirati po kategorijama. A možemo mkomplicirati odma na početku: na prva dva mjesta Trip Advisorove ljestvice su cocktail bar i wine bar - hvarski Bosscat Craft Bar i splitski  MoNIKa's Wine Bar. Zašto je tako ne znamo, možda koktele garniraju pozamašnim količinama zelenjave pa čovjek ima što i popiti i pojesti? Mi ćemo se ovdje ipak fokusirati na objekte u kojima je naglasak na spizi pa ćemo preskočiti lokale u kojima je hrana tek puki ukras na čaši. Dakle evo pročišćene liste.

1. Dalmatino

Hvarski Dalmatino dobio je štreberskih 5,0. Ipak, među nešto više od četiri tisuće ocjena, samo ih je pola izvrsnih, a ima i 10 'očajnih'. Je li to rezultat gotovo neizbježnih grešaka u špici sezone ili konkurentske pohvale ne bismo vam znali reći, a sami se nećete imati priliku uvjeriti prije travnja, za kad je najavljeno ponovno otvaranje.

U svakom slučaju, pohvale idu na račun crnih njoka sa škampima, fileta s tartufima, pašticade i hobotnice na salatu, ali dobilo ih je i 'inimno uslužno i prijazno' osoblje. Ne čudi stoga što su u sve tri kategorije - hrana, usluga i vrijednost dobili pet od pet mogućih bodova. Jesu li ocjenjivači s Trip Advisora u pravu, provjeriti možete tek od travnja.

---

image
---

2. Ćiri Biri Bela

Splitska Ćiri Biri Bela, smještena u Plinarskoj u samom centru grada također je zaslužila 5,0. Premda ju je ocijenilo točno deset puta manje posjetitelja nego Dalmatino, znatno je veći postotak ocjena 'izvrstan', a baš kao i Dalmatino u sve tri kategorije (hrana, usluga i vrijednost) zaradili su maksimalan broj bodova.

Goste je, kako se čini po komentarima, oduševila janjetina, kako odresci, tako i rižot od janjetine i škampa. Pohvale idu i na račun interijera te vegetarijanske opcije u jelovniku. Nažalost, ni to ne možete provjeriti prije travnja...

3. Ko doma

Još jedan hvarski adut, smješten na Trgu sv. Stjepana, mjesto na ovoj listi zaradio je ocjenom 5,0. Premda ima jednu 'očajnu' i jednu 'jasnu' ocjenu, većina ih je ipak 'izvrsna', a i sve su tri bitne stavke (hrana, usluga, vrijednost) dobile maksimalne bodove. Posjetitelji hvale svježinu hrane i inovativnost kuhara, a sviđa im se i romantični, opušteni ambijent. 'Najbolji obrok na cijelom odmoru' piše jedan te navodi 'razumnu cijenu' od 290 kuna po osobi za meni od četiri slijeda i 55 kuna za čašu vina. Nažalost, i ovaj je objekt trenutno zatvoren.

4. Jeny

Restoran braće Čović u Gornjim Tučepima oduševio je ekipu koja dodjeljuje Michelinove zvjezdice, a jednak je dojam ostavio i na ekipu koja dijeli ocjene na Trip Advisoru. Dobio je 5,0, premda su među ocjene zalutale dvije 'jadno' i jedna 'prosječno'. Što vam je bilo, ljudi? Jeny se, u što smo se uvjerili, može pohvaliti prvorazrednom spizom i uslugom, a ambijent je neprocjenjiv. Na sreću, više je onih koji se s nama slažu, a osim navedenog hvale i sjajnu atmosferu te činjenicu da su cijene daleko povoljnije nego u drugim restoranioma s Michelinovim priznanjem. Nažalost, i oni su trenutno zatvoreni.

---

image
---

5. Anin dvor

Agroturizmu orijentiran objekt iz Seget Vranjica, smješten u stotinjak godina staroj kamenoj kući na adresi Put Carijica 115, dobio je 5,0. Čista petica je uvjerljiva, tek jedna 'prosječna' i 4 'vrlo dobre' kvare dojam. Pohvale idu na račun hobotnice i teletine ispod peke, a jednu je posjetiteljicu oduševilo što su joj vlasnici potanko objasnili sve o dalmatinskoj spizi te joj dopustili da poćiri u kužinu i vrt u kojem uzgajaju povrće i začine. Ali, da, i ovaj je objekt trenutno zatvoren.

6. BioMania

Bolski streetfood restoran(čić) oduševljava posjetitelje odličnim izborom veganske i vegetarijanske hrane pa su mu dodijelili čistu 'peju'. Samo im je sedam od 85 ocjenjivača odlučilo dati četvorku, a pohvale idu na račun hrane jer je svježa i lokalna, kao i na poslovanje koje je održivo i ekološki svjesno. Tek u kategoriji 'value' našli su mu zamjerčicu pa je umjesto pet dobio 4,5 i to je prvi na listi s takvom kritikom.

7. Fig

Premda postoje i splitski i starograjski, u top deset završio je hvarski Fig. Spiza im je meksička, ali ne u strogom smislu, a imaju i vegetarijanska jela te opcije 'vegan' i 'gluten free', što se svidjelo posjetiteljima. Pohvale idu i na račun razumnih cijena te uslužnog osoba, kao i breakfast burrita te salate s kandiranom jabukom i pancetom. Hmmm...

8.  Lola

Čistu je peticu dobio i hvarski streetfood&bar Lola, smješten nedaleko gore navedenog Dalmatina. Baš poput prethodna dva, i ovaj je mrvicu kiksao u kategoriji 'value', no ocjene su dobre, zapravo većinom izvrsne uz dvije 'očajne'. Posjetiteljima su se svidjeli falafel, janjeći burrito, pileći curry, rebarca i veggie burger, a hvale i 'živahno' osoblje, ugodan ambijent te dobru atmosferu. Ali u to ćete se moći uvjeriti tek iduće sezone.

---

image
---

9. Tonči

Restoran u Tončijevu dvoru ili Fisherman's House & Pension Tonci, zovite ga kako želite, ali nanese l.i vas put na Paklinske otoke, svakako ga posjetite. Od 63 ocjenjivača 56 mu je dalo izvrsnu ocjenu, ostalo su četvorke i jedna 'duja'. Posjetitelji ga proglašavaju 'skrivenim biserom', posebne pohvale idu na račun domaćeg vina, povrća iz Tončevog vrtla i odlične atmosfere, a jedna Britanka u komentarima čak otvoreno dvoji bi li mu uopće dala dobre ocjene jer ne želi da ga pokvari najezda gostiju. Možda mu je ona zakuhala 4.5 a ne 5 bodova u sve tri kategorije?

10. Bunar

Poput većine objekata s liste, i Bunar je u Hvaru (Ulica Marije Maričić 17). Zaradio je čistu peticu te maksimum bodova po pitanju hrane i usluge, dok je u kategoriji vrijednost dobio 4.5. Goste su s nogu oborili lubin na gradele, hoba na salatu i manistra s tartufima, a koliko su stvarno dobri moći ćete provjeriti tek od 1. svibnja.

A evo i pobjednika u kategorijama prema vrsti ponude.

Od fine dining restorana najviše je ocjene dobio Jeny, potom BioMania, a zatim poznata stobrečka konoba Nikola.

Za lokalnu spizu pohvale idu Dalmatinu pa Tonču, Ko doma i Bunaru.

Ne samo spizom nego i cijenama posjetitelje su očarali splitski gourmet bar Basta (Obala kneza Branimira) i Anin dvor, a kao najbolje mjesto za pojesti ručak korisnici Trip Advisora preporučuju (opet) Bastu, potom splitski Brutal bar (Tončićeva ulica) i Pandora GreenBox, vegetarijanski restoran smješten nedaleko od splitske ribarnice.

Basti, Brutal baru i Pandori mi ćemo, pak, dati posebnu pohvalu jer za razliku od većine spomenutih rade tijekom cijele zime.

---

---

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => slažete li se? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) ) [extra_fields_search] => slažete li se? 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-01-14 09:36:56 [created_by] => 3242 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-01-30 11:25:37 [modified_by] => 3242 [publish_up] => 2020-01-14 09:36:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 38 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 375 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 0 [menu-meta_description] => Saznajte sve o najnovijim trendovima. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, trend [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Trend [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/01\/14\/12594406.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":[""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":[""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1281","k_12594406_1280.jpg":"1280x1280","k_12594406_1024.jpg":"1024x1024","k_12594406_640.jpg":"640x640","k_12594406_480.jpg":"480x480","k_12594406_340.jpg":"340x340","k_12594406_220.jpg":"220x220","o_12594406_1280.jpg":"1280x854","o_12594406_1024.jpg":"1024x683","o_12594406_640.jpg":"640x427","o_12594406_480.jpg":"480x320","o_12594406_340.jpg":"340x226","o_12594406_220.jpg":"220x146","h_12594406_1280.jpg":"1280x854","h_12594406_1024.jpg":"1024x683","h_12594406_640.jpg":"640x427","h_12594406_480.jpg":"480x320","h_12594406_340.jpg":"340x227","h_12594406_220.jpg":"220x147","pp_12594406_1280.jpg":"1006x1280","pp_12594406_1024.jpg":"805x1024","pp_12594406_640.jpg":"503x640","pp_12594406_480.jpg":"377x480","pp_12594406_340.jpg":"267x340","pp_12594406_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 375 [name] => Trend [alias] => trend [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38394071 Threads: 5 Questions: 7097784323 Slow queries: 3300390 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608342912 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/trend ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 375 [name] => Trend [alias] => trend [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/trend ) ) [link] => /mozaik/trend/ovo-su-najbolje-ocijenjeni-restorani-u-splitu-i-okolici-odabrani-su-pomalo-kontroverznom-metodom-a-jedna-stvar-mora-se-priznati-osobito-nervira-1000262 [printLink] => /mozaik/trend/ovo-su-najbolje-ocijenjeni-restorani-u-splitu-i-okolici-odabrani-su-pomalo-kontroverznom-metodom-a-jedna-stvar-mora-se-priznati-osobito-nervira-1000262?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 398539 [name] => restorani u splitu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => restorani-u-splitu [link] => /tag/restorani-u-splitu ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => slažete li se? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ovo su najbolje ocijenjeni restorani u Splitu i okolici: odabrani su pomalo kontroverznom metodom, a jedna stvar, mora se priznati, osobito nervira... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3242 [name] => Tea Sumić Miletić [username] => tea.sumic [email] => tea.sumic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$KFHqP694ipYnFwy9WRCFzuHPf2MJ51KZAfr7Pd0b2WbTCCs5s1Om. [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/tea-sumic-miletic-3242 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1757 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/a8969c4b53c0b1333ee04669632693e6?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/14/12594406.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/01/14/12594406.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ocjene na Trip Advisoru izazvale su do sad mali milijun i jedan skandal. A ovim tekstom riskiramo novi. Šalu na stranu, podaci s popularne web adrese nisu zanemarivi, jer dobar je dio posjetitelja navikao prije odluke u kojem objektu ostaviti novce za hranu i piće baciti oko na dojmove onih koji su to napravili prije njih. Iskreni i neiskreni, dani u afektu ili nakon pomnog premišljanja, plaćeni i dobrovoljni, svi ti dojmovi ulaze u ocjenu, a Trip Advisor prema tim ocjenama radi svoje top liste. Zanimalo nas je koji su objekti s našeg područja najbolje ocijenjeni, a vi nam u komentarima te u anketi koju donosimo na dnu teksta možete dati svoje mišljenje o pročitanom.

Najprije ćemo navesti popis deset najboljih, a potom stvari dodatno zakomplicirati po kategorijama. A možemo mkomplicirati odma na početku: na prva dva mjesta Trip Advisorove ljestvice su cocktail bar i wine bar - hvarski Bosscat Craft Bar i splitski  MoNIKa's Wine Bar. Zašto je tako ne znamo, možda koktele garniraju pozamašnim količinama zelenjave pa čovjek ima što i popiti i pojesti? Mi ćemo se ovdje ipak fokusirati na objekte u kojima je naglasak na spizi pa ćemo preskočiti lokale u kojima je hrana tek puki ukras na čaši. Dakle evo pročišćene liste.

1. Dalmatino

Hvarski Dalmatino dobio je štreberskih 5,0. Ipak, među nešto više od četiri tisuće ocjena, samo ih je pola izvrsnih, a ima i 10 'očajnih'. Je li to rezultat gotovo neizbježnih grešaka u špici sezone ili konkurentske pohvale ne bismo vam znali reći, a sami se nećete imati priliku uvjeriti prije travnja, za kad je najavljeno ponovno otvaranje.

U svakom slučaju, pohvale idu na račun crnih njoka sa škampima, fileta s tartufima, pašticade i hobotnice na salatu, ali dobilo ih je i 'inimno uslužno i prijazno' osoblje. Ne čudi stoga što su u sve tri kategorije - hrana, usluga i vrijednost dobili pet od pet mogućih bodova. Jesu li ocjenjivači s Trip Advisora u pravu, provjeriti možete tek od travnja.

---

image
---

2. Ćiri Biri Bela

Splitska Ćiri Biri Bela, smještena u Plinarskoj u samom centru grada također je zaslužila 5,0. Premda ju je ocijenilo točno deset puta manje posjetitelja nego Dalmatino, znatno je veći postotak ocjena 'izvrstan', a baš kao i Dalmatino u sve tri kategorije (hrana, usluga i vrijednost) zaradili su maksimalan broj bodova.

Goste je, kako se čini po komentarima, oduševila janjetina, kako odresci, tako i rižot od janjetine i škampa. Pohvale idu i na račun interijera te vegetarijanske opcije u jelovniku. Nažalost, ni to ne možete provjeriti prije travnja...

3. Ko doma

Još jedan hvarski adut, smješten na Trgu sv. Stjepana, mjesto na ovoj listi zaradio je ocjenom 5,0. Premda ima jednu 'očajnu' i jednu 'jasnu' ocjenu, većina ih je ipak 'izvrsna', a i sve su tri bitne stavke (hrana, usluga, vrijednost) dobile maksimalne bodove. Posjetitelji hvale svježinu hrane i inovativnost kuhara, a sviđa im se i romantični, opušteni ambijent. 'Najbolji obrok na cijelom odmoru' piše jedan te navodi 'razumnu cijenu' od 290 kuna po osobi za meni od četiri slijeda i 55 kuna za čašu vina. Nažalost, i ovaj je objekt trenutno zatvoren.

4. Jeny

Restoran braće Čović u Gornjim Tučepima oduševio je ekipu koja dodjeljuje Michelinove zvjezdice, a jednak je dojam ostavio i na ekipu koja dijeli ocjene na Trip Advisoru. Dobio je 5,0, premda su među ocjene zalutale dvije 'jadno' i jedna 'prosječno'. Što vam je bilo, ljudi? Jeny se, u što smo se uvjerili, može pohvaliti prvorazrednom spizom i uslugom, a ambijent je neprocjenjiv. Na sreću, više je onih koji se s nama slažu, a osim navedenog hvale i sjajnu atmosferu te činjenicu da su cijene daleko povoljnije nego u drugim restoranioma s Michelinovim priznanjem. Nažalost, i oni su trenutno zatvoreni.

---

image
---

5. Anin dvor

Agroturizmu orijentiran objekt iz Seget Vranjica, smješten u stotinjak godina staroj kamenoj kući na adresi Put Carijica 115, dobio je 5,0. Čista petica je uvjerljiva, tek jedna 'prosječna' i 4 'vrlo dobre' kvare dojam. Pohvale idu na račun hobotnice i teletine ispod peke, a jednu je posjetiteljicu oduševilo što su joj vlasnici potanko objasnili sve o dalmatinskoj spizi te joj dopustili da poćiri u kužinu i vrt u kojem uzgajaju povrće i začine. Ali, da, i ovaj je objekt trenutno zatvoren.

6. BioMania

Bolski streetfood restoran(čić) oduševljava posjetitelje odličnim izborom veganske i vegetarijanske hrane pa su mu dodijelili čistu 'peju'. Samo im je sedam od 85 ocjenjivača odlučilo dati četvorku, a pohvale idu na račun hrane jer je svježa i lokalna, kao i na poslovanje koje je održivo i ekološki svjesno. Tek u kategoriji 'value' našli su mu zamjerčicu pa je umjesto pet dobio 4,5 i to je prvi na listi s takvom kritikom.

7. Fig

Premda postoje i splitski i starograjski, u top deset završio je hvarski Fig. Spiza im je meksička, ali ne u strogom smislu, a imaju i vegetarijanska jela te opcije 'vegan' i 'gluten free', što se svidjelo posjetiteljima. Pohvale idu i na račun razumnih cijena te uslužnog osoba, kao i breakfast burrita te salate s kandiranom jabukom i pancetom. Hmmm...

8.  Lola

Čistu je peticu dobio i hvarski streetfood&bar Lola, smješten nedaleko gore navedenog Dalmatina. Baš poput prethodna dva, i ovaj je mrvicu kiksao u kategoriji 'value', no ocjene su dobre, zapravo većinom izvrsne uz dvije 'očajne'. Posjetiteljima su se svidjeli falafel, janjeći burrito, pileći curry, rebarca i veggie burger, a hvale i 'živahno' osoblje, ugodan ambijent te dobru atmosferu. Ali u to ćete se moći uvjeriti tek iduće sezone.

---

image
---

9. Tonči

Restoran u Tončijevu dvoru ili Fisherman's House & Pension Tonci, zovite ga kako želite, ali nanese l.i vas put na Paklinske otoke, svakako ga posjetite. Od 63 ocjenjivača 56 mu je dalo izvrsnu ocjenu, ostalo su četvorke i jedna 'duja'. Posjetitelji ga proglašavaju 'skrivenim biserom', posebne pohvale idu na račun domaćeg vina, povrća iz Tončevog vrtla i odlične atmosfere, a jedna Britanka u komentarima čak otvoreno dvoji bi li mu uopće dala dobre ocjene jer ne želi da ga pokvari najezda gostiju. Možda mu je ona zakuhala 4.5 a ne 5 bodova u sve tri kategorije?

10. Bunar

Poput većine objekata s liste, i Bunar je u Hvaru (Ulica Marije Maričić 17). Zaradio je čistu peticu te maksimum bodova po pitanju hrane i usluge, dok je u kategoriji vrijednost dobio 4.5. Goste su s nogu oborili lubin na gradele, hoba na salatu i manistra s tartufima, a koliko su stvarno dobri moći ćete provjeriti tek od 1. svibnja.

A evo i pobjednika u kategorijama prema vrsti ponude.

Od fine dining restorana najviše je ocjene dobio Jeny, potom BioMania, a zatim poznata stobrečka konoba Nikola.

Za lokalnu spizu pohvale idu Dalmatinu pa Tonču, Ko doma i Bunaru.

Ne samo spizom nego i cijenama posjetitelje su očarali splitski gourmet bar Basta (Obala kneza Branimira) i Anin dvor, a kao najbolje mjesto za pojesti ručak korisnici Trip Advisora preporučuju (opet) Bastu, potom splitski Brutal bar (Tončićeva ulica) i Pandora GreenBox, vegetarijanski restoran smješten nedaleko od splitske ribarnice.

Basti, Brutal baru i Pandori mi ćemo, pak, dati posebnu pohvalu jer za razliku od većine spomenutih rade tijekom cijele zime.

---

---

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/trend/ovo-su-najbolje-ocijenjeni-restorani-u-splitu-i-okolici-odabrani-su-pomalo-kontroverznom-metodom-a-jedna-stvar-mora-se-priznati-osobito-nervira-1000262 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1ba379d8ab492032f9e68e41fce952a80457a5a6 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ovo+su+najbolje+ocijenjeni+restorani+u+Splitu+i+okolici%3A+odabrani+su+pomalo+kontroverznom+metodom%2C+a+jedna+stvar%2C+mora+se+priznati%2C+osobito+nervira...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Ftrend%2Fovo-su-najbolje-ocijenjeni-restorani-u-splitu-i-okolici-odabrani-su-pomalo-kontroverznom-metodom-a-jedna-stvar-mora-se-priznati-osobito-nervira-1000262 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Ftrend%2Fovo-su-najbolje-ocijenjeni-restorani-u-splitu-i-okolici-odabrani-su-pomalo-kontroverznom-metodom-a-jedna-stvar-mora-se-priznati-osobito-nervira-1000262 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => slažete li se? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) )
StoryEditorOCM
Trendslažete li se?

Ovo su najbolje ocijenjeni restorani u Splitu i okolici: odabrani su pomalo kontroverznom metodom, a jedna stvar, mora se priznati, osobito nervira...

14. siječnja 2020. - 10:36

Ocjene na Trip Advisoru izazvale su do sad mali milijun i jedan skandal. A ovim tekstom riskiramo novi. Šalu na stranu, podaci s popularne web adrese nisu zanemarivi, jer dobar je dio posjetitelja navikao prije odluke u kojem objektu ostaviti novce za hranu i piće baciti oko na dojmove onih koji su to napravili prije njih. Iskreni i neiskreni, dani u afektu ili nakon pomnog premišljanja, plaćeni i dobrovoljni, svi ti dojmovi ulaze u ocjenu, a Trip Advisor prema tim ocjenama radi svoje top liste. Zanimalo nas je koji su objekti s našeg područja najbolje ocijenjeni, a vi nam u komentarima te u anketi koju donosimo na dnu teksta možete dati svoje mišljenje o pročitanom.

Najprije ćemo navesti popis deset najboljih, a potom stvari dodatno zakomplicirati po kategorijama. A možemo m...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 22:33