StoryEditor
Trendnadahnite se...

Hit s Instagrama mnoge je potaknuo na preuređenje: istražite svoju kreativnost i uljepšajte dom, boravak u njemu bit će neusporedivo podnošljiviji

4. travnja 2020. - 14:02
Shutterstock

'Ostanite doma' poruka je koja nam posljednjih tjedana svima odzvanja u ušima, a prilikom pridržavanja strogih mjera izolacije, mnogi smo pribjegli raznim idejama provođenja vremena u svoja u četiri zida. Neki su se tako okušali u kulinarskim podvizima korištenja svih namirnica koje su kupili, dok su se pak drugi odlučili pozabaviti književnim naslovima koji već dulje vrijeme čekaju na noćnom ormariću.

Ja sam svoje vrijeme kod kuće odlučila iskoristiti u vidu 'mikro' preuređenja te sam nekim novim detaljima poželjela unijeti svježinu u svoj dom. Inspiraciju sam dakako potražila na društvenim mrežama, a jedan 'hashtag', točnije ideja, apsolutno me potaknula na daljnje istraživanje i djelovanje.

Riječ  je o oznaci #StayHomeStillLife koju je na svome Instagram profilu pokrenuo dizajner Colin King, a čijim su stopama krenuli i brojni drugi kreativci. U jako kratkom vremenu, ovaj pokret postao je pravi hit na društvenim mrežama, a prostor za istraživanje vlastitih umjetničkih granica pronašli su mnogi.

- Za društvenu osobu poput mene, ostati kod kuće popriličan je izazov, no napokon sam se suočio 'lice u lice' s načinom života i neodrživim tempom kojeg inače pokušavam ugurati u jedan jedini dan. Rješenje svog trenutnog stanja pronašao sam u dekoraciji mrtve prirode koju pronalazim oko svog doma, rekao je King.

Na svome profilu, Colin King objavio je mnoštvo inspirirajućih fotografija na kojima se nalaze razni aranžmani, usklađeni s pokućstvom. Colinovim stopama krenuli su brojni pratitelji, a spomenuti 'hasthtag' na Instagramu trenutno broji 309 ideja.

Shvatite vrijeme koje provodite kod kuće kao idealnu priliku da se poigrate s postojećim dekorom unutar svog doma ili u dvorištu – odaberite omiljenu površinu - policu za knjigu, stolić za kavu ili ormarić u hodniku, te ju začinite detaljima iz vaše osobne riznice.

Nadamo se da će i vas ove fotografije potaknuti da još više uživate u udobnosti svoja četiri zida jer jedno je sigurno - preuređenje doma možda neće riješiti sve probleme, no zasigurno će vam izmamiti osmijeh na licu.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 00:31