StoryEditorOCM
Stilpojačana njega

Koža vam je od sunca i mora postala suha, umorna, ispucala, perutava? Ovi će je proizvodi spasiti, za čas će zablistati!

Piše T. S. M.
20. kolovoza 2024. - 16:42

Nakon cijelog ljeta - ili barem godišnjeg odmora - provedenog u uživanju u suncu i moru, koža počinje pokazivati znakove umora. Čak i ona koja inače nije jako suha kao i ona koju smo pažljivo štitili od štetnih zraka, krajem kolovoza kao da otkazuje poslušnost. Postaje zategnuta i hrapava, a na osjetljivijim i jako izloženim mjestima može čak i popucati i perutati se. 

Sve su to znakovi da joj je potrebna malo intenzivnija njega.

image
Shutterstock

No za kakvim proizvodima posegnuti?

Ponajprije, priuštite svojoj koži kvalitetan piling koji će ukloniti mrtve stanice koje joj daju sivkast i umoran izgled. Jedan od boljih proizvoda za tu namjenu je Bum Bum Body Scrub brenda Sol De Janeiro (možete je pronaći u ponudi parfumerije Douglas).

Dobra je opcija i L‘Occitaneov Ultrabogati piling za tijelo bogaćen karite maslacem, a ako želite proizvod koji možete koristiti i za lice i za tijelo, posegnite za pilingom brenda Sapunoteka koji je pogodan i za osjetljivu kožu te kožu sklonu aknama.

Kad ste uklonili ogrubjeli sloj, priuštite koži hidrataciju.

Kreme i losioni koji sadrže ureu odlična su opcija za jako suhu ili suncem i morem isušenu kožu tijela, a jedna od najboljih i najlakše dostupnih opcija je Neutrogenin losion za tijelo koje možete pronaći u gotovo svakoj većoj samoposluzi i manje-više svim drogerijama.

Vrlo hidratirajuće i njegujuće također djeluju kreme i losioni za tijelo pristupačnog brenda Ziaja (ako vam je koža jako suha, dobra opcija je losion za tijelo obogaćen arganovim uljem).

Ako želite uživati u neodoljivom mirisu, posegnite za kremama za tijelo marke L‘Erbolario, koje odlikuje fina, gusta tekstura i postojan miris. Koža će vam se osjećati nahranjeno i napojeno.

Očaravajuće i zapanjujuće dugotrajno miriše i Lagoon Douglasove robne marke, a tekstura mu je bogata i lijepo se upija pri čemu ne ostavlja masan trag. 

Ponekad hidratacija nije dovoljna, pa za ublažavanje osjećaja zatezanja i suhoće trebamo peptide koji potiču stanice kože na obavljanje specifičnih funkcija kao što su izgradnja kolagena i elastina, potičući je tako da izgleda i djeluje mlađe.

Primijetite li da vam uobičajena hidratantna krema za lice više ne pruža ono što vam je potrebno, potražite neki od proizvoda s peptidima. Jedan od boljih je novi proizvod brenda Ordinary, Matrixyl, koji sadrži inovativni spoj koji smanjuje vidljivost bora. 

Osjećate li da vašem licu nakon tjedana i tjedana vrućine i sunca treba još malo više njege, posegnite za maskom Healing & Soothing Mask brenda Mario Badescu koja sadrži ekstrakte krastavca i divlje ruže te enzime koji djeluju revitalizirajuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 06:25