StoryEditorOCM
Slatkolakše ne može

Sladoled od jagode s čokoladnom glazurom od tri sastojka: i dijete ga može napraviti, ne koriste se blender ni kalupi

Piše T. S. M.
5. lipnja 2024. - 20:20

Svi ćemo se složiti da su sladoledi preskup i puni dodataka koje je bolje preskočiti, no kome se zaista da gnjaviti s izradom domaćeg sladoleda? Svo ono miksanje, miješanje, blendanje, gnjavaža s kalupićima, a ponekad čak i s aparatom za sladoled, dovoljni su da vas prođe volja, čak i ako recept zahtijeva samo nekoliko sastojaka. 

Srećom, postoje ideje poput ove koju ćemo vam otkriti. Ogroman je hit na društvenim mrežama s gotov milijun pregleda.

Sve što će vam trebati za sladoled po ovoj recepturi su čokolada, džem od jagode, slatko vrhnje i uske plastične vrećice (u ovom slučaju dimenzije su i 5.5 x 18 cm) koje glume kalupe za sladoled.

image
Shutterstock

Hm, ovo posljednje moglo bi biti malo problematično za naći, ali pokušajte biti kreativni i snađite se s onim što vam je na raspolaganju (nama se ideja o škartočićima od aluminjske folije ili papira za pečenje ne čini lošom) ili ih naručite putem Ali Expressa ili eBaya, zovu se "geladinho bags" ili "popsicle bags".

Za izradu sladoleda najprije ćete trebati rastopiti čokoladu, a zatim ćete njome obložiti vrećice ili što već planirate koristiti u tu svrhu. Izvorno se kockice čokolade ubacuju u uske plastične vrećice u kojima će se raditi sladoledi te se potapaju u zdjelicu vruće vode - tako je cijeli posao s čokoladom gotov u jednom potezu.

Potom se pomiješaju vrhnje i džem (u ovom je videu korišteno po 180 g svakog) pa se tom smjesom napune čokoladom obložene vrećice, koje se zatim zatvore i pospreme u zamrzivač. I to je sve! Treba samo pričekati da se dobro smrznu i sladoled je spreman za konzumaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 09:44