StoryEditorOCM
Slatkoneodoljiva slastica

Kremaste kocke s limoncellom pozivaju da ih zagrizete: cura s Makarske rivijere ima top recept za fino ljetno osvježenje

Piše T. S. M.
24. srpnja 2024. - 08:10

Limoncello uživamo pijuckati, ali jednako je dobar i kao dodatak slasticama. Jedan jako dobar recept s tim popularnim, osvježavajućim likerom poslala nam je Monika Bebek s Instagrama Njami snaps.

Riječ je o kolaču koji pomalo podsjeća na cheesecake, ali zapravo je nešto sasvim drugo. Umjesto nadjeva od krem sira u ovom se slučaju koristi krema s limoncellom i kondenziranim mlijekom.

Nama ovo zvuči jako dobro pa vam preporučujemo da isprobate Monikin recept.

image
Privatni album

Limoncello Bars 

Sastojci

Biskvit:

150 g mljevenog keksa
80 g maslaca
3 žlice šećera
1/4 žličice soli

Krema:

120 ml slatkog vrhnja
60 ml limoncella
1 limenka kondenziranog mlijeka
3 limuna
3 žumanjka 
1 žličica arome vanilije

Priprema:

Otopite maslac, pomiješajte ga s mljevenim keksom i ostalim sastojcima pa smjesu utisnite u posudu za pečenje dimenzija otprilike 25x35 cm. Poravnajte površinu kore pa je pecite u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva Celzija.

Izvadite koru iz pećnice, ali nemojte je gasiti.

Za kremu izmutite jaja pjenjačom, dodajte im ocijeđen sok limuna i kondenzirano mlijeko pa sve dobro promiješajte i izlijte preko kore i vratite u pećnicu na 20-a5 minuta.

Pečeni oklač ohladite pa ga ukrasite tučenim slatkim vrhnjem kojem ste dodali koricu limuna i aromu vanilije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. studeni 2024 22:57