Limoncello uživamo pijuckati, ali jednako je dobar i kao dodatak slasticama. Jedan jako dobar recept s tim popularnim, osvježavajućim likerom poslala nam je Monika Bebek s Instagrama Njami snaps.
Riječ je o kolaču koji pomalo podsjeća na cheesecake, ali zapravo je nešto sasvim drugo. Umjesto nadjeva od krem sira u ovom se slučaju koristi krema s limoncellom i kondenziranim mlijekom.
Nama ovo zvuči jako dobro pa vam preporučujemo da isprobate Monikin recept.
Limoncello Bars
Sastojci
Biskvit:
150 g mljevenog keksa
80 g maslaca
3 žlice šećera
1/4 žličice soli
Krema:
120 ml slatkog vrhnja
60 ml limoncella
1 limenka kondenziranog mlijeka
3 limuna
3 žumanjka
1 žličica arome vanilije
Priprema:
Otopite maslac, pomiješajte ga s mljevenim keksom i ostalim sastojcima pa smjesu utisnite u posudu za pečenje dimenzija otprilike 25x35 cm. Poravnajte površinu kore pa je pecite u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva Celzija.
Izvadite koru iz pećnice, ali nemojte je gasiti.
Za kremu izmutite jaja pjenjačom, dodajte im ocijeđen sok limuna i kondenzirano mlijeko pa sve dobro promiješajte i izlijte preko kore i vratite u pećnicu na 20-a5 minuta.
Pečeni oklač ohladite pa ga ukrasite tučenim slatkim vrhnjem kojem ste dodali koricu limuna i aromu vanilije.