Prije koji mjesec prenijeli smo vam fantastičan recept za jedno "morsko" jelo od slanutka - slanutak s kozicama koji okusom podsjeća na buzaru, a dala nam ga je splitska chefica Jolanda Vitaljić. Danas vam nudimo još jedan "morski" slanutak po receptu druge splitske chefice, Ivane Gamulin, kćerke velikog meštra od kužine, Nikice Gamulina Game. Ivana je vlasnica i šefica poznatog splitskog restorana Villa Spiza, u svojoj kuhinji kuha domaće, svježe u ukusno, a ekipi Dobre hrane otkrila je recept za - brujet od slanutka.
StoryEditorOCM
Slanoza polizat prste
Vrlo poseban brujet priprema se u omiljenom splitskom restoranu, a kuha ga kći gastronomske legende: ovo je recept za 5!
28. svibnja 2023. - 12:05
Brujet od slanutka
Sastojci:
1,5 kg ribe za brujet - malo ugora, veliki mol, tabinja, grdobina, škarpun ili što se već nađe na peškariji
500 g slanutka
3 režnja češnjaka
2 mrkva
1 luk
komad korijen celera
komad pastrnjaka
bijelo su...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....