StoryEditorOCM
Slanosavršeno uz kavu

Savršen recept za kad vas uhvati želja za slatkim: ako mlijeko zamijenite ovim sastojkom dobit ćete nikad mekše kiflice

Piše Anamaria Mikulić
31. svibnja 2024. - 18:48

Od domaćih kiflica zamirisat će vam cijeli stan, a priprema je toliko jednostavna da gotovo ne možete pogriješiti. Za pripremu će vam trebati samo jedna posuda pa će sve biti čisto i prije nego se kiflice ispeku.

Ako ste slučajno zaboravili kupiti mlijeko ili želite verziju bez mlijeka, imamo odličnu vijest. Pronašli smo recept za najmekše kiflice koje se pripremaju s mineralnom vodom umjesto mlijeka. Ovaj sastojak kiflicama će dati  izvanrednu mekoću i prozračnost, čineći ih savršenim izborom za doručak ili kao zalogajčić uz kavu ili čaj.

Najmekše kiflice

Sastojci: 

Tijesto:

100 ml gazirane vode
90 ml ulja
280 g brašna
1 žlica šećera
1/2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli

Punjenje: 

pekmez po želji

Priprema:

Sve sastojke pomiješajte u posudi i umijesite glatko tijesto, umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite da odmori oko sat vremena. Tijesto razvaljajte u oblik kruga te izrežite na trokute. Punite džemom po izboru i zarolajte. Pripazite da dobro zatvorite nadjev kako isti ne bi iscurio tijekom pečenja. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta. 

Uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 12:34