U sezoni tikvica, poma, balancana i paprika lako zaboravimo da postoji drugo ljetno povrće pa manje-više sva jela planiramo oslanjajući se na spomenutu četvorku. Pečemo ih na grillu, pohamo, koristimo u salatama i šalšama, stavljamo ih na pizze i u pite... ali ova posljednja uloga, mislimo na funkciju nadjeva u pitama, jako bi dobro pristajala i jednom drugom povrću koje je upravo u stađunu, a to je mladi ljetni kupus. Iskušajte ga u ovom receptu koji ga spaja sa slaninom u nadjevu za pitu od lisnatog tijesta i nećete pogriješiti!
Lisnata pita s mladim kupusom
Sastojci:
500 g lisnatog tijesta
800 g kupusa
75 g slanine
1/2 glavice luka
1 jaje
1 žlica vrhnja
1 žlica svježeg kopra ili 1 žličica suhog
sol, papar
Priprema:
Luk i kupus očistite i sitno nasjeckajte. Slaninu...