StoryEditorOCM
Slanoza polizat prste

Ovako dobru piletinu s roštilja još niste probali! Dobili smo savršen recept za cijelo pečeno pile s preukusnim umakom

Piše Spiza SD
18. srpnja 2023. - 11:07

Svaka čast biftecima, bržolama, kobasicama i ćevapima, ali piletina je mnogima baš najdraže meso s gradela. O ukusima se ne raspravlja. Ako ste i vi među onima što će se prije mašiti za komad kokoše s grilla puno prije nego za kakav kotlet, imamo vam odličan recept. Pronašli smo ga na blogu Gladuša, iza kojeg stoji Zrinka Zekulić (a možete ga pratiti i na Instagramu). Jako nam se svidio jer je pogodan ne samo za pripremu piletine na gradelama, nego i na grill tavi pa čak i u pećnici.

Cijelo ‘butterfly‘ pile na roštilju

Sastojci:

1 cijelo pile (oko 2 kg)
100 ml maslinovog ulja
3 veća režnja češnjaka
1 bio limun
origano ili ružmarin
sol

Priprema:

U maloj zdjelici pripremite grčki umak: iscijedite sok jednog limuna, naribajte koricu, dodajte nasjeckan češnjak,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. studeni 2024 00:11