StoryEditorOCM
Slano‘mrsko‘ povrće

Nevjerojatno su zdrave, a mogu biti jednako ukusne: sve što trebate znati o pripremi prokulica plus tri super recepta

Piše Stil
17. siječnja 2023. - 12:44

Pune su vitamina i vrijednih sastojaka, mogu biti prava kulinarska delikatesa, a na tako su lošem glasu. Prokulice, koje mnogi nazivaju "mrskim" povrćem i uporno ih zaobilaze u širokom luku, trebali bismo jesti što češće jer su sjajan izvor vitamina A, B, C, E i K, a sadrži i brojne minerale poput kalija, mangana, željeza, magnezija, bakra i kalcija te pored toga još i bjelančevine, vlakna, triptofan, lutein, zeaksantin...

Malene riznice zdravlja na crnoj su se listi našle potpuno nezasluženo: nisu one krive što ih mnogi od nas ne znaju pravilno pripremiti. Najčešća pogreška koju im činimo na štetu je prekuhavanje, što bi svakako trebalo promijeniti - nutricionisti tvrde da ih je dovoljno kuhati na pari pet minuta ili kratko blanširati. Nakon toga...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 20:36