Svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje. Je, ali samo ako smijete jesti jaja, a mnogi, nažalost, ne smiju. Takvima su uskrsni blagdani prava muka jer (osim janjetine) nema tradicionalnog jela koje se priprema u to vrijeme, a da u njega ne idu jaja pa su im delicije poput sirnica i francuske salate nešto o čemu mogu samo sanjati.
E, ali postoji rješenje, doduše djelomično, eto i to je nešto. Pronašli smo super ideju za domaću majonezu bez jaja, pa će oni koji tu namirnicu ne smiju jesti ove godine konačno moći uživati barem u francuskoj. Vidjeli smo je na TikToku Maje Jalšovec, čiji su nam recepti jako dragi.
Maja je svojim pratiteljima otkrila kako vrlo jednostavno napraviti majonezu bez jaja, a njen je prijedlog oduševio gotovo sto tisuća ljudi.
Po njenom receptu, majoneza se radi od ulja i mlijeka i to vrlo lako i brzo. Sve što treba napraviti je miješati ih štapnim mikserom nekoliko trenutaka, dok se ne stvori fina emulzija. I to je cijeli posao!
Maja nam je dala i nekoliko savjeta za još bolji uspjeh.
- Vrlo je važno da se koriste odgovarajući omjeri vode i ulja, 2:1 u korist ulja. Dodajte i malo soli. Možete, ako želite dodati malo limunovog soka i senfa, ali još je bolje dodati sasvim malo češnjaka, doslovno jednu četvrtinu režnja, ako ne i manje. Dobit ćete odličan okus - rekla nam je Maja u kratkom razgovoru.