Znate za bečki odrezak, čuli ste i za zagrebački, nedavno smo vam pisali o minhenskom... Ali jeste li ikad čuli za lički? Ako ste ljubitelj šnicela, morate znati za ovaj specijalitet, a najbolje vam je da se s njim malo bolje upoznate uz pomoć recepta koji smo nabavili od prave meštrovice.
Anka Slišković i njen istoimeni Instagram uvijek su nam dobar izvor kuharskog nadahnuća i dobrih recepata pa se tako pokazalo i ovog puta. Upravo je sa svojim pratiteljima podijelila kako priprema vrlo primamljive odreske. Prenosimo vam recept.
Lički šniceli
Sastojci:
800 grama junećih šnicela (mekanih)
krušne mrvice
oštro brašno
3 jaja
200 ml bijelog vina
junećeg temeljca (koliko je potrebno da prekrije meso)
češnjak
peršin
sol, papar
Priprema:
Juneće šnicele posolite i popaprite i sa svake strane uvaljajte u krušne mrvice. Prekrijte ih plastičnom folijom i dobro istucite batom za meso kako bi se krušne mrvice dobro sjedinile sa mesom. Ovaj korak je važan kako sloj panade ne bi otpao u daljnjoj obradi.
Panirajte meso. Svaki šnicel stavite u brašno, razmućeno jaje i na kraju ponovno u krušne mrvice.
Na dubokoj masnoći pofrigajte šnicele
Sitno nasjeckajte češnjak i peršin.
U duboku posudu s poklopcem poslažite red šnicela, posipte češnjakom i peršinom pa ponavljajte postupak dok imate šnicela
Na kraju mješavinom temeljca (ako nemate može i voda) i vina prelijete šnicele i poklopljeno pecite u pećnici na 180 stupnjeva Celzija oko sat vremena.