StoryEditorOCM
Slanoviše od salate

Jeste li čuli za panzanellu? Jelo ‘dušu dalo‘ za potrošiti stari kruh ima veze s dišpetom, toćavanjem i - Bronzinom

21. lipnja 2023. - 11:07

Kad se temperature približe tridesetici, vrijeme je za laganu spizu. Lešade, juhice, riba, salate, a kad smo već kod salata, za ljetno je vrijeme baš idealna panzanella. Jelo je to o kojem do prije nekoliko godina nismo znali ama baš ništa, a onda je najednom ušlo u modu i čini nam se da je baš posvuda. Samo što svaki recept nije podjednako dobar...

Iako je na glasu kao toskanska salata od rajčica s kruhom, panzanella je zapravo salata od kruha začinjena povrćem, a ova je razlika važna zbog omjera, ali i vrste sastojaka.

Rajčice nisu ušle u panzanelle prije 16. stoljeća, budući da su tek tada donesene iz Amerike, a vjerojatnije je da su stigle mnogo kasnije, osobito ako govorimo o široj upotrebi. A panzanella je zasigurno postojala jer na njezin spomen...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 19:24