Samosa je prženo pecivo punjeno slanim nadjevom poput mljevenog mesa, krumpira i graška, sira i začina... Tradicionalno je jelo na ogromnom području od Pakistana i Indije do Kenije, Egipta i Libanona, a posljednjih se desetljeća udomaćilo diljem svijeta. Karakteristike su mu hrskavost i pikantnost, koja se dodatno podiže posluživanjem uz priloge poput ajvara ili ljutih umaka. Imamo dobar recept s mljevenom govedinom, isprobajte ga.
Samose
Sastojci:
2 žličice ulja
1 manja glavica luka
1 češanj češnjaka
1 žličica mljevenog kumina
1/2 žličice mljevenog korijandera
200 g goveđeg mljevenog mesa
1 šalica goveđeg temeljca
1/2 žličice garam masale
80 g smrznutog graška
2 lista lisnatog tijesta
Priprema:
Zagrijte ulje u srednje jakoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte luk i...