Mnogi tvrde da su baini kolači najbolji, a možda je baš to razlog što se ova nostalgična i jednostavna, a pritom vrlo fina slastica od prhkog tijesta i kremastog nadjeva naziva bakinom tortom, odnosno, u izvorniku, torta della nonna. Ako ste raspoloženi za jednu lijepu porciju ovog talijanskog specijaliteta aromatiziranog limunom, nudimo vam dobar recept...
Torta della nonna
Sastojci:
Tijesto
300 g brašna tipa 00
1 žličica praška za pecivo
130 g šećera
150 g maslaca
2 jaja
1 neprskani limun
Kremasti nadjev
5 žumanjaka
100 g šećera
30 g brašna tipa 00
600 ml punomasnog mlijeka
1 neprskani limun
1/2 mahune vanilije, ostrugane sjemenke
Ukras:
80 g pinjola, ispranih u hladnoj vodi
šećer u prahu
Priprema:
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer u velikoj zdjeli i vršcima...