![<p>Jutros, nešto iza 10 sati u Kalelargi se prolila velika količina ulja zbog čega su na intervenciju morali izaći i šibenski vatrogasci.</p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/06/29/o_27463337_1024.jpg)
Proteklog tjedna niz portala u regiji prenio je zaista užasan savjet o tome kako se može smanjiti prskanje ulja za vrijeme prženja utemeljen na poprilično slobodnoj i zapravo sasvim pogrešnoj interpretaciji jednog od brojnih trikova s TikToka. Savjet se izvorno odnosio na prženje slanine i veze nema s friganjem u ulju, a kako uključuje dodavanje par kapi vode oni koji ga uvaže riskiraju ozbiljne opekline. Stoga vam toplo savjetujemo da zanemarite spomenuti savjet.
Prskanje za vrijeme prženja smanjite ćete upravo na obrnut način od gore spomenutog: potrudite se da je hrana koju stavljate u vruće ulje što manje mokra.
To znači da ćete meso potapkati kuhinjskim ubrusom, a isto možete napraviti i s krumpirićima za pomfrit, gljivama i sličnom hranom. Profesionalci savjetuju...