StoryEditorOCM
Savjetitop rezultat

Za najbolje pržene krumpiriće ikad poslušajte savjet profesionalca: božanstvena hrskavost postiže se iz ‘treće sreće‘

Piše Spiza SD
1. svibnja 2023. - 11:19

Planirate li uz specijalitete s gradela (za koje smo vam najbolje savjete dali ovdje) poslužiti i pržene krumpire, sigurno se želite pobrinuti da vam pomfrit bude na visini. Gnjecavi i presušeni krumpirići nikad nisu dobra ideja, međutim prava su uvreda brižno ispečenom mesu ili ribi.

Pitate li profesionalnog chefa kako napraviti dobar pomfrit, reći će vam da sve počinje odabirom pravog krumpira, a to je u ovom slučaju brašnasti, a takav je, u pravilu, krumpir crvenkaste kore. Kad ga budete rezali, uvažite savjet prema kojem je najbolje da su prutići dimenzija 1 cm x 1 cm x 10 cm.

Tajna hrskavog vanjskog sloja i mekog, pahuljastog središta je u trostrukom kuhanju: najprije ga kratko prokuhajte u kipućoj vodi dok ne omekša pa ga ohladite i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 04:40