StoryEditorOCM
Savjetiguštajte i štedite

Umjesto u smeće, ubacite ga u pesto! Nikad ne biste pogodili glavni sastojak ovog umaka, od sad ćete ga stalno spremati

Piše Spiza SD
24. travnja 2023. - 19:17

Pesto je bez ikakve sumnje jedan od najpopularnijih i najsvestranijih talijanskih specijaliteta, a ono što nas kod nejga veseli je mogućnost kombiniranja. Svi znamo osnovni recept (bosiljak, češnjak, maslinovo ulje, pinjoli i parmezan), a kad ga dobro savladamo možemo ga mijenjati po volji i mogućnostima.

Jedna od mogućnosti uključuje vrlo popularno proljetno povrće, ali malo kome padne napamet, ponajviše zbog toga što je malo poznato da je taj dio biljke jestiv. Riječ je o lišću rotkvice, koje svi bacamo u smeće umjesto da ga iskoristimo za jelo. Jedan od načina za upotrijebiti lišće rotkvice je upravo pesto, kojem daje zanimljivu, paprenastu aromu.

Dodatna prednost ovog recepta je u tome što vam lišće dolazi kao bonus uz rotkvice pa zapravo štedite. Ako vam je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 22:52