StoryEditorOCM
Savjetiolakšava život

Jeste li znali za ovo? Na dnu soljenke nalazi se jako bitan detalj: nevjerojatno, ali svi je pogrešno koristimo...

Piše SD SPIZA
28. srpnja 2023. - 14:01

‘Blaženi‘ bili TikTok i Instagram. Osim za predivne fotografije i video uratke, ove digitalne platforme pružaju pravi niz korisnih savjeta i trikova, ali i na (ne)ugodno iznenađenje otkrivaju, u tom trenutku, šokante činjenice za stvari koje koristimo svakodnevno, a koje nam nikad ne bi ‘palo na pamet‘ preispitivati. Znate li na što mislimo?

Sigurno ste već otkrili da se one male crne ukosnice za kosu nose s valovitom stranom okrenutom prema tjemenu, a ravnom prema ‘vani‘ kako ne bi skliznule s tjemena ili da rupe na kraju drškama tava služe kako bi se u njih odložio kuhinjski pribor. Ako pak do sad to niste znali - da, upravo tako! Ali čekajte, postoji još jedna mala skrivena značajka koju ćemo upravo sad otkriti, a ostavit će vas bez riječi.

Jeste li ikada primijetili sitne izbočine na dnu soljenke? Ne brinite, niste jedini jer nismo ni mi, a kako kaže stara izreka "svaki dan naučiš nešto novo" u ovom trenutku ne može biti relevantnija. Ako u svojoj kuhinji imate soljenku, vjerojatno ste je, kada vam je bila potrebna, zgrabili i dobro je protresli dok ne izađe željena količina soli. Tijekom procesa vjerojatno ste također primijetili kako se tresilica mora ponovno namjestiti kako bi više soli ispalo iz rupa jer se shaker drži naopako. Pa, zbog ovo videa, sada je bolno očito da te male izbočine na dnu soljenke zapravo služe svrsi.

A za ‘grand reveal‘ možemo zahvaliti kuharu Pacu Almeidi, koji nam je u videu pokazao kako pravilno koristiti soljenku. Znate li u čemu je trik? Okrenite shaker naopako, uzmite pribor i stružite njime po izbočinama na dnu shakera. Poput vode, sol će stalno istjecati iz soljenke. Totalno ‘blesavo‘ i fantastično u isto vrijeme! Pogledajte genijalan trik na videu... 

Kao i na kraju svakog ‘šokantnog‘ otkrića odmah mi smo odmah isprobali. I sve što možemo reći je: ‘WOW‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 15:31