Ima li što tipičnije za laganu dalmatinsku spizu od lešo blitve? Teško. Oko nje nema puno gnjavaže, a možete ju jesti kao samostalan obrok, kao prilog ili kao primo piatto. Nedavno smo vam pisali koliko je zdrava pa vam svi oni izgovori u stilu "Ajme ko će je čistit" stvarno nemaju smisla, a spomenuli smo vam i veliku grešku koju mnogi rade kad je kuhaju. Da vas podsjetimo, blitvu se ne smije prekuhati, jer će izgubiti veliku većinu svojih hranjivih sastojaka zbog kojih je mnogi, poput poznatog nutricionista Georgea Mateljana, svrstavaju među nazdravije namirnice na svijetu.
Evo vam i par riječi iz gurmanske perspektive, a upućene su svima koji kaću da je blitva lešo "bezveze". Takvi ju naprosto ne znaju skuhati kako treba. Ali to se da lako ispraviti.
...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....