StoryEditorOCM
Savjetidobro je znati

Bake su znale zašto je u juhu dobro dodati ljuske od jaja, a znate li vi? Postoje čak dva razloga za to...

Piše Spiza SD
18. travnja 2023. - 14:25

Dok listamo stare kuharice i bakine bilježnice s receptima često možemo naići na savjete koji nas na prvu zaprepaste. Jedan od takvih savjeta za većinu bi današanjih amaterskih kuharica i kuhara sigurno bio i ovaj: u juhu bi, pored mesa, povrća i začina, trebalo ubaciti i ljuske od jaja. Zvuči neobično, zar ne? Međutim iza ovog naoko neobičnog savjeta kriju se čak dva razloga, jedan estetski, drugi zdravstveni...

Dodavanjem ljuski jaja u juhu ili mesni temeljac postižu se dvije stvari - ponajprije, juha će na ovaj način postati bistra i oku ugodnija, a pored toga će biti zdravija jer će se kalcij iz ljuske od jaja otopiti i obogatiti jelo. Trebalo bi ipak imati na umu da su se nekoć u ovu svrhu koristila domaća jaja od koka iz slobodnog uzgoja, bez kemikalija pa ako...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 12:43