![<p>Pileća juha je zdrava i ukusna, a uz ove savjete još je bolja</p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/09/o_26774353_1024.jpg)
Dok listamo stare kuharice i bakine bilježnice s receptima često možemo naići na savjete koji nas na prvu zaprepaste. Jedan od takvih savjeta za većinu bi današanjih amaterskih kuharica i kuhara sigurno bio i ovaj: u juhu bi, pored mesa, povrća i začina, trebalo ubaciti i ljuske od jaja. Zvuči neobično, zar ne? Međutim iza ovog naoko neobičnog savjeta kriju se čak dva razloga, jedan estetski, drugi zdravstveni...
Dodavanjem ljuski jaja u juhu ili mesni temeljac postižu se dvije stvari - ponajprije, juha će na ovaj način postati bistra i oku ugodnija, a pored toga će biti zdravija jer će se kalcij iz ljuske od jaja otopiti i obogatiti jelo. Trebalo bi ipak imati na umu da su se nekoć u ovu svrhu koristila domaća jaja od koka iz slobodnog uzgoja, bez kemikalija pa ako...