StoryEditor
Showbizveseli hit

‘Fali mi nogomet!‘: mladi talijanski pjevač snimio pjesmu o čežnji za najvažnijom sporednom stvari na svijetu, stihove mu napisao splitski novinar

10. svibnja 2020. - 17:25
Talijani u svoj svojoj nevolji zbog epidemije, kad im se sve oko njih 'raspada', stalno pričaju o nogometuRonald Goršić/HANZA MEDIA

Čežnja za najvažnijom sporednom stvari na svijetu, nogometom, u vrijeme epidemije postala je toliko velika da su Talijani o njemu propjevali. 'Fali mi nogomet' pjeva talijanski kantautor Ermanno Fabbri u svojoj novoj pjesmi čije stihove je napisao – splitski novinar Ivo Šćepanović, nekoć zaposlenik 'Slobodne Dalmacije'.

"Trebam prvu ligu/Volim i drugu/ u hitnim slučajevima pomaže i treća", "Kakva je to nedjelja/bez strasti/izvan stadiona", "Vratite mi život/Trebam disati/Da moja momčad napada" može se čuti u pjesmi za koju su Šćepi prijatelji iz glazbenog svijeta kazali da ima potencijal za hit.

- Fabbri je relativno mladi glazbenik koji ima svoj bend, gitarista, a popularnost mu raste – priča nam autor stihova koji pedantno prati baš talijanski nogomet.

- Upoznali smo se preko zajedničkih prijatelja u Milanu i neobavezno dogovorili da ćemo nešto zajedno napraviti. Kad je počela karantena smislili smo i što: pjesmu o tome koliko Talijani u svoj svojoj nevolji zbog epidemije, kad im se sve oko njih "raspada", pričaju o nogometu. Bio je problem snimiti pjesmu u ovim uvjetima, dovesti glazbenike u njegov studio u Milano, ali uspio je.

Počela se vrtjeti na nekoliko radio stanica, a od ponedjeljka će biti i na platformi Spotify gdje se "skida" glazba. Talijanima je pjesma jako duhovita i nasmijava ih – priča Šćepo.

Inače, Talijani još žive uz mjere ograničenog kretanja uz propusnice, a tek 18. svibnja će se odlučiti kada će sportaši početi ponovno trenirati i vratiti se na nogometne terene. Na jugu, u Rimu i okolici, je situacija slična našoj u Hrvatskoj i za razliku od sjevera države, okolice Milana, ovih dana se razmišlja o otvaranju kafića. U ovoj državi sa 60 milijuna stanovnika jučer je bilo 1200 zaraženih.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 14:55