StoryEditorOCM
ShowbizNAGODBA

Liječnik optužen u slučaju Matthewa Perryja suočit će se s deset godina zatvora: odlučio je priznati krivnju

Piše SCENA SD
2. rujna 2024. - 07:50

Jedan od dvojice liječnika optuženih nakon smrti zvijezde "Prijatelja" Matthewa Perryja (1969.-2023.) pristao je na nagodbu u kaznenom postupku. Prema američkim medijima, dr. Mark Chavez (54) iz San Diega će u sljedećih nekoliko tjedana priznati krivnju za distribuciju ketamina. Dužnosnik Ministarstva pravosuđa potvrdio je to za "Hollywood Reporter" u petak. Tog dana liječnik se pojavio na saveznom sudu u Los Angelesu.

image

Matthew Perry

Chris Delmas/Afp

Liječnik je jedan od pet optuženih za koje se kaže da su nabavili ketamin i dali ga glumcu. Na sudskom ročištu izjasnio se da nije kriv, piše ABC Newsu. Međutim, pristao je priznati krivnju kasnije. Prema NBC Newsu, prvotno je pušten uz jamčevinu od 50.000 američkih dolara (oko 45.200 eura), pod uvjetima da će dati ostavku na posao liječnika i da mora predati putovnicu.

image

Mark Chavez

Robyn Beck/Afp

ABC News je izvijestio, pozivajući se na informacije iz ureda javnog tužitelja, da će se optuženik suočiti s deset godina zatvora. Njegov odvjetnik rekao je novinarima da njegov klijent "čini sve što je u njegovoj moći kako bi surađivao i kako bi pomogao u ovoj situaciji i da se kaje". Liječnik želi pomoći "nadoknaditi nepravdu koja se ovdje dogodila".

image

Matthew Perry

Warner/

Osim liječnika, među optuženicima je još jedan liječnik, Perryjev pomoćnik, diler droge i redatelj Erik Fleming. 8. kolovoza priznao je krivnju za distribuciju ketamina i prodaju ketamina koja je rezultirala smrću. Dan kasnije, Perryjev pomoćnik također je priznao krivnju po potonjoj točki optužnice i za ubrizgavanje ketamina Perryju nekoliko puta bez medicinske pozadine na dan njegove smrti. To je otkrilo Ministarstvo pravosuđa u priopćenju.

Glumac poznat iz kultne serije "Prijatelji" pronađen je mrtav u svom bazenu 28. listopada 2023. Umro je u dobi od samo 54 godine od predoziranja anestetikom. Kako bi liječio depresiju i anksioznost, podvrgnut je infuzijskim tretmanima ketaminom, od kojih se posljednji navodno dogodio tjedan i pol prije njegove smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 21:40