StoryEditorOCM
Showbizneobična suradnja

Glazba kultnog rock benda Radiohead pratit će novu izvedbu ‘Hamleta‘, zbog toga su preradili svoj album

Piše hina
26. rujna 2024. - 15:33

Frontman engleskog rock benda Radiohead Thom Yorke preradit će njihov album "Hail to the Thief" za novu kazališnu izvedbu Shakespeareovog "Hamleta".

"Hail to the Thief" je šesti studijski album Radioheada izdan u lipnju 2003.

Pjevač i tekstopisac, Yorke se udružio s redateljima Stevenom Hoggettom i Christine Jones u adaptaciji koja je opisana kao "ubrzani postupak destilacije djela", a sve će dodatno naglasiti glazba sa spomenutog albuma.

Yorke za taj projekt, priču koja se ne prestaje pričati, kaže da je "zanimljiv i zastrašujući izazov". On je zadužen za preradu i, kako se navodi, "dekonstrukciju" albuma, a tijekom predstave glazbu će uživo izvoditi ekipa od oko 20 glazbenika i glumaca.

Predstava "Hamlet Hail To The Thief" će svjetsku premijeru imati u travnju 2025. u kompleksu Aviva Studios u Manchesteru, nakon čega će se produkcija u lipnju preseliti u Shakespeareov rodni Stratford-upon-Avon.

image

‘Hamleta‘ će režirati Steven Hoggett i Christine Jones (ilustracija)

Afp

Christine Jones dosad se u kazalištu uglavnom bavila scenskim dizajnom, a za svoj rad na predstavi "Harry Potter i ukleto dijete" osvojila je nagradu Tony.

Koreograf Steven Hoggett je višestruki osvajač nagrade Olivier. Predstavu opisuju kao "grozničavo novo iskustvo koje spaja kazalište, glazbu i pokret".

"Godinama sam priželjkivala vidjeti sudar Shekespeareovog djela i glazbe Radioheada u kazališnom komadu, na kraju sam podijelila ideju s Thomom koji se zainteresirao", rekla je Jones.

Album "Hail to the Thief"  sadrži 13 pjesama, a najpoznatije su "There There," "2+2=5" and "Go To Sleep."

image

Brojne fanove Radioheada mogla bi zainteresirati nova suradnja

Jack Guez/Afp

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 15:34