StoryEditorOCM
PanoramaRIJETKO VIĐENE FOTOGRAFIJE

Znate li da Elizabeta uopće nije trebala biti kraljica? Stric, kralj Edward VIII., izgubio je glavu za dvostrukom američkom razvedenicom Wallis i sve se preokrenulo: zidine kriju uzbudljivu priču

9. veljače 2022. - 15:43
Tijekom službenog posjeta Francuskoj, Elizabeta i Filip susreli su se 1972. sa Wallis Simpson, udovicom kraljičinog strica, Edwarda VIII., koji je abdicirao radi njeAFP

Mnogi smatraju da je "Drugo ime za ljubav" najbolji roman australske književnice Colleen McCullough, a ne puno razvikaniji "Ptice umiru pjevajući" koji je ekraniziran u megapopularnu istoimenu seriju.

Za one koji roman nisu pročitali, drugo ime za ljubav je – dužnost, a žena koja je prošle nedjelje proslavila platinasti jubilej svoje "karijere", zna apsolutno sve o dužnosti. Prema narodu i zemlji čija je vladarica.

Kraljica Elizabeta II. 6. veljače obilježila je 70 godina na britanskom prijestolju, najdugovječnija je i po godinama života i godinama vladavina, a tek tri svjetske okrunjene glave tijekom povijesti su vladale duže od nje. Već ove godine, ako je posluži zdravlje, može preteći dvojicu od njih.


Lihtenštajnski princ Johann II....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 17:13