StoryEditorOCM
PanoramaDO PONOĆI

Želite princu Haakonu čestitati 50. rođendan? Donosimo gdje poruku sa najviše 2000 znakova možete poslati

Piše MOZAIK SD
20. srpnja 2023. - 17:39

Norveški prijestolonasljednik Haakon Magnus danas je, 20. srpnja 2023., navršio 50 godina. Kraljevski dvor je za tu prigodu objavio novu fotografiju i otvorio online knjigu čestitki za osobe koje mu žele poslati par prigodnih redaka. Čestitka mora imati najmanje 10 znakova, a najviše 2000. S Kraljevskog dvora Norveške objasnili su cijeli postupak:

"Svatko tko želi poslati čestitku prijestolonasljedniku povodom rođendana  može to učiniti OVDJE. Online knjiga čestitki je otvorena do ponoći. Tada će biti zatvoren za nove čestitke, ali i dalje će biti moguće vidjeti čestitke koje su objavljene.

Molimo, imajte na umu da će vaše čestitke biti objavljene s vašim imenom i porukom. Pisanjem čestitke pristajete na takvu objavu. Poruka će biti vidljiva mjesec dana, a zatim smještena u arhivu Kraljevskog dvora."

image

Princ Haakon i princeza Mette-Marit 

Cornelius Poppe/Afp

Norveški prijestolonasljednik Haakon Magnus jedno je od dvoje djece kralja Haralda V. iz dinastije Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glucksburg i kraljice Sonje od Norveške. Prijestolonasljednik Haakon posljednjih je godina preuzeo više odgovornosti i često zamjenjuje oca kada zdravlje kralja Haralda spriječava u obavljanju njegovih dužnosti. 

Haakon je oženio pučanku Mette-Marit koja javnosti nije bila baš po volji. Upoznali su se 1999. na glazbenom festivalu Quart, a mnogima se ona nije svidjela jer je bila samohrana majka čiji je sin tada imao četiri godine. Smetali ih je i što je Mette-Marit konobarica, a uz nju su se vezale zabave i uživanje u opijatima. Otac Mette-Marit  oženio je striptizeru dvostruko mlađu od njega.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 18:05