StoryEditorOCM
PanoramaPOTRESNA OBJAVA

‘Vidimo se na drugoj strani‘ - Britanka umrla nakon prisilnog slijetanja u Beogradu zbog posljedica operacije u Turskoj

Piše MOZAIK SD
22. siječnja 2024. - 16:21
Morgan Ribeiro platila je životom nespremnost da operaciju čeka na dugoj listi čekanja u domoviniSCREENSHOT/TIKTOK

Dvadesetgodišnja britanka, koja je tragično umrla nakon neuspjele operacije mršavljenja u Turskoj nakon godina maltretiranja zbog svoje težine, objavila je tragičnu poruku na TikToku nekoliko dana prije opasne operacije, rekavši: "Moja zadnja objava prije operacije mršavljenja - vidimo se s druge strane."

Morgan Ribeiro odletjela je u Tursku sa svojim dečkom ranije ovog mjeseca na operaciju želuca plaćenu 2500 funti jer nije željela biti stavljena "na listu čekanja godinama" za istovrsnu operaciju u domovini.

To je najnoviji tragičan primjer nepouzdane estetske kirurgije u inozemstvu, a Morganina majka pozvala je na veću intervenciju vlade u edukaciji o opasnim operacijama, rekavši da "nikad ne želi da se to dogodi nekoj drugoj kćerki".

Morganin zahvat obavljen je 5. siječnja i tri dana kasnije dobila je dozvolu da odleti kući sa svojim dečkom Jamesom Brewsterom (19). Međutim, na povratku za London, Morgan se ozbiljno razboljela i pala u septički šok.

Nakon što je zrakoplov hitno sletio u Srbiju, ispostavilo se da je Morgani presječeno tanko crijevo tijekom operacije podvezivanja želuca, što je dovelo do tragične infekcije.

Kirurzi su joj uklonili više od 10 cm tankog crijeva, a potom je Morgan doživjela srčani udar 9. siječnja i stavljena je u induciranu komu te je umrla četiri dana kasnije u bolnici u Beogradu.

Morganina obitelj kaže da nisu znali za njezinu operaciju do samo nekoliko dana prije nego što je trebala odletjeti te su bili zabrinuti zbog rizika.

Njezina sestra, 26-godišnja Kayleigh Ribeiro, molila ju je da ne ide na zahvat koji nosi brojne zdravstvene rizike.

Njezina majka Erin Gibson (44) sada nastoji prikupiti 10.000 funti za povratak kćerkina tijela u domovinu i javno je progovorila o svojoj tuzi.

Govoreći za Independent, majka petero djece rekla je: "Dok je odrastala, često su je maltretirali, uvijek se borila sa svojom težinom i jako joj je bilo teško zbog nje i zlostavljanja. Rekla sam joj da je lijepa izvana i iznutra, stvarno je bila lijepa djevojka. Kad sam saznala za operaciju ona je već bila u avionu. Imala sam osjećaj da tonem jer sam čula horor priče o takvim zahvatima u Turskoj. Nikada ne želim da se ovo dogodi drugoj kćerki."

Prije operacije Morgan je imala on-line konzultacije s turskom tvrtkom u rujnu 2023. prije rezerviranja termina operacije u siječnju. Njezin dečko James tvrdi da bolničko osoblje i prevoditelji koji su razgovarali s njom nisu spomenuli opasnosti povezane s operacijom prije nego što je Morgan otišla pod nož. Prisjeća se kako je nakon operacije, na letu Wizz Airom kući, Morgan bila "jako vruća i jako ju je boljelo".

Objasnio je: "Stjuardesa joj je dala malo leda i vode. Teško je disala pa su je odveli u prednji dio aviona gdje je bilo više mjesta, pokušali su joj dati masku s kisikom. Moglo se zaključiti da nešto ozbiljno nije u redu."

Glasnogovornik Wizz Aira rekao je: ‘Možemo potvrditi da smo tijekom leta iz Istanbula za London (Gatwick) sletjeli u Beogradu zbog putnice kojoj je bila potrebna liječnička pomoć. Zdravlje i sigurnost naših putnika i posade naš je glavni prioritet, a u ovom slučaju putnica je iskrcana iz zrakoplova kako bi dobila hitnu liječničku pomoć. Jako smo tužni što čujemo da je putnica preminula i naše su misli u ovom trenutku s njiezinom obitelji."

Glasnogovornik britanske vlade rekao je: "Dajemo svu podršku obitelji Britanke koja je umrla u Beogradu i u kontaktu smo s lokalnim vlastima. Pozivamo sve koji razmišljaju o medicinskom zahvatu u inozemstvu da pregledaju naše savjete za takva putovanja i relevantne smjernice ministarstva zdravstva i drugih stručnih tijela."

Do Morganine smrti došlo je nekoliko dana nakon što je 26-godišnja majka troje djece umrla poslije plastične operacije "brazilskog" podizanja stražnjice u Turskoj.

image

Demi Agoglio umrla je zbog "brazilskog" podizanja stražnjice i nije jedina...

SCREENSHOT/FACEBOOK

Demi Agoglia navodno razboljela se unatoč tome što su liječnici prvobitno proglasili njezinu operaciju prošlog četvrtka uspješnom.

Ova 26-godišnjakinja rekla da se osjeća loše samo nekoliko sati prije nego što se trebala vratiti u Manchester, izvijestio je The Sun. Mlada žena je prebačena na intenzivnu njegu, ali je u ponedjeljak proglašena mrtvom.

Odletjela je u Tursku nakon što je tamo već imala stomatološku intervenciju koja se pokazala neuspješnom, kao i još jednu operaciju.

Njezin shrvani brat Carl (37) rekao je da su je obitelj i partner pokušali uvjeriti da ne ide na podizanje stražnjice jer su bili zabrinuti za njezinu sigurnost:

"U totalnom smo šoku. Otišla je u Istanbul nakon što je prethodno išla raditi zube. Nitko nije htio da ide, ali ona je jedna od takvih osoba.  Ako netko misli letjeti u Tursku na operaciju, rekao bih da to ne čini! Čak ni njezin dečko nije želio da to učini. Ali ona ima 26 godina i ima svoje mišljenje. Ni njezina mama nije htjela da ide."

Rizici ovakvih inozemnih estetskih operacija dobro su poznati.

Plastični kirurg Simon Withey, koji je kao vještak pogledao dokaze u jednom sličnom slučaju, rekao je da je stopa smrtnosti povezana s "brazilskim" podizanjem stražnjice "vjerojatno veća od jedan prema 4000".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:34