StoryEditorOCM
PanoramaADRIAN 2023.
Uz fiš-paprikaš i graševinu, svi problemi nestaju
31. kolovoza 2023. - 09:40
Pišta Lakić i Vladimir
Škrobo tope čvarke
Duje Klarić/CROPIXDuje Klaric/Cropix
Mi volimo obilate porcije, pune tanjure i site ljude. Kod nas se uvijek jako puno radilo, a snaga vraćala dobrom namirnicom. U ovom dijelu Hrvatske ni najbolje delikatese nisu skupe, kaže Sara Ilić iz TZ-a Baranje
Probali smo mi kanapeiće i “sendvičuljke” ovakve i onakve, sa šunkom, pršutom, srdelama, tvrdim, mekim sirevima, jajima i namazima, tunom, pršutom, kaparima, moderne i originalne, puno puta i dosadne, i često ne baš toliko ukusne koliko su na prvi pogled izgledali. No tradicionalne, na kakve smo naišli u Baranji, nigdje još vidjeli nismo.
A “slažu” se ovako: na dobru krišku kruha namaže se obilati sloj domaće masti, doda se mljevene crvene paprike, pa se ta baza još nadogradi rajčicama i fetama zelene paprike babure....
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?