StoryEditorOCM
Panorama‘RUST‘

Tragični vestern uskoro napokon ima premijeru: hoće li Alec Baldwin prošetati crvenim tepihom nakon kobnog snimanja?

Piše Marko Njegić
4. listopada 2024. - 19:12

Nesretni vestern "Rust" s Alecom Baldwinom i Travisom Fimmelom u glavnim ulogama imat će svjetsku premijeru u studenom na poljskom Camerimage Film Festivalu. No, Baldwin će teško nazočiti premijeri i prošetati crvenim tepihom nakon kobnog snimanja otprije tri godine.

Tim više jer je na festivalu zakazan panel s redateljem filma Joelom Souzom i snimateljicom Biancom Cline koja je uskočila kao zamjena za tragično stradalu Halyne Hutchins. U razgovoru o drami iza kulisa Souzi i Cline pridružit će se i mentor pokojnice Stephen Lighthill.

image

Znak koji pokazuje put prema ranču gdje se snimao vestern

Patrick T. Fallon/Afp

Očekuje se da će okupljeni raspravljati o tome kako je produkcija filma nastavljena nakon tragedije na setu, kad je, snimajući scenu pucanja s pravim pištoljem, Baldwin napucao Hutchins i povijest se ponovila nakon što je Brandon Lee smrtno stradao tijekom rada na "Vrani". 

Nakon užasnog događaja, Baldwin se povukao iz javnosti i na kraju je oslobođen optužbi za nenamjerno ubojstvo, a neki filmaši počeli su izbjegavati koristiti pravo oružje na setovima, poput redatelja nove "Vrane" Ruperta Sandersa.

image

Baldwin na suđenju

Ramsay De Give/Afp

"Rust", inače, priča priču o "13-godišnjem dječaku koji, prepušten sam sebi i svom mlađem bratu nakon smrti njihovih roditelja 1880-ih u Wyomingu, odlazi u bijeg sa svojim davno otuđenim djedom nakon što je osuđen na vješanje zbog nesretnog ubojstva lokalnog rančera". Metafilmski?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 20:56