stdClass Object ( [id] => 1299236 [title] => Tko će preuzeti Berlusconijevo poslovno carstvo? I kako će se podijeliti nasljeđe vrijedno 6,5 milijardi eura? [alias] => tko-ce-preuzeti-berlusconijevo-poslovno-carstvo-i-kako-ce-se-podijeliti-nasljede-vrijedno-6-5-milijardi-eura [catid] => 423 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Obožavatelji serije "Nasljeđe" (Succession), koju mnogi smatraju jednom od najboljih u televizijskoj povijesti, možda će lakše podnijeti njezin nedavni završetak prebacivanjem pozornosti na potencijalno vrlo sličnu priču iz stvarnog života.

Naime, "Nasljeđe" je HBO-ova priča o moći, politici, novcu i obitelji, kroz četiri sezone gledatelji su mogli pratiti obitelj, moćnog oca i njegovo četvero djece, kako upravljaju svojom golemom medijskom tvrtkom, te njihove živote dok djeca razmišljaju što im donosi budućnost kad se njihov ostarjeli otac počne povlačiti iz biznisa.

---

---

U priči iz stvarnog života moćni otac je preminuo, radi se, dakako, o bivšem talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju, a sada se s nestrpljenjem iščekuje tko će preuzeti njegovo poslovno carstvo i kako će njegovo nasljeđe, za koje se procjenjuje da je vrijedno oko 6,5 milijardi eura, biti podijeljeno između njegovo petero djece.

Berlusconijev život i nasljeđe, mnogi to predviđaju, sigurno će biti predmet nekog filma ili serije kakva je "Succession", ali do tada će se već znati tko će od nasljednika preuzeti kakvu ulogu i udio u obiteljskom bogatstvu.

Dok se ne obznani Berlusconijeva oporuka, ne zna se kako je on zamislio podjelu nasljeđa u kojemu se, među ostalim, nalazi 29 nekretnina, uključujući vile i stanove, te 60 posto vlasništva u tvrtki Fininvest, jednoj od najvećih talijanskih poslovnih grupacija s godišnjim prihodom od četiri milijuna eura i više od 15.000 zaposlenika.

Fininvest, kojeg je Berlusconi osnovao 1975. godine, sada većinskim dioničarskim udjelom kontrolira nekoliko tvrtki među kojima su MediaForEurope, ranije poznata kao Mediaset Group, izdavačka kuća Mondadori, banka Mediolanum, nogometni klub Monza, Teatro Manzoni u Milanu...

Kroz te tvrtke svako od petero Berlusconijeve djece ima nešto više od sedam posto vlasništva nad Fininvestom. Najstarija kći Marina i stariji sin Pier Silvio, djeca iz Berlusconijevog prvog braka s Carlom Elvirom Dall‘Oglio, imaju po 7,65 posto vlasništva, dok troje mlađe djece, 38-godišnja Barbara, 37-godišnja Eleonora i 34-godišnji Luigi, rođeni u Berlusconijevom drugom braku s Veronicom Lario, imaju po 7,13 posto vlasništva.

Osim u vlasničkom udjelu, razlika među djecom iz dva braka vidljiva je i u njihovim pozicijama u upravama tvrtki. Marina je predsjednica Fininvesta i Mondadorija, Pier Silvio je izvršni direktor MFE-a i član uprave Fininvesta, dok troje mlađe djece ima marginalne uloge, Luigi i Barbara su članovi uprave Fininvesta, dok Eleonora nema nikakvu izvršnu ulogu.

Barbara je sudjelovala u upravljanju nogometnim klubom Milan dok ga njezin otac nije prodao 2017. godine, a navodno je bila i u vezi s jednom od klupskih brazilskih zvijezda – Patom. Sada je uglavnom posvećena odgajanju vlastite petero djece koju ima s dva partnera.

Tko će imati vodeću ulogu u poslovnom carstvu i hoće li se nasljednici u budućnosti sukobiti, uvelike ovisi o tome kako je pokojni Berlusconi odlučio podijeliti preostalih 61 posto vlasništva. Sada Marina i Pier Silvio imaju zajedno 15,3 posto vlasništva, a troje mlađe djece zajedno 21,4 posto.

---

image

Berlusconijeve kćerke Eleonora i Barbara, sin Luigi, kćerka Marina, sin Pier Silvio i brat Paolo Berlusconi na pogrebu u Milanu

AFP
---

Prema talijanskom zakonu, djeca imaju pravo naslijediti dvije trećine njegovog bogatstva u jednakim dijelovima, dok je preostalu trećinu on mogao podijeliti kako je želio. Kako je to učinio znat će se nakon što oporuka bude otvorena.

S obzirom na Berlusconijevo dosadašnje povjerenje u Marinine i Pier Silviove upravljačke sposobnosti, pretpostavlja se da bi im otac mogao ostaviti u nasljedstvo dovoljno dionica da svatko ima oko 25 posto vlasništva, što bi im omogućilo da zajednički imaju kontrolu nad kompanijom.

Naime, kad bi se svih Berlusconijevih 61 posto dionica jednako podijelilo među petero djece, mlađih troje bi imali većinsko vlasništvo sa ukupno 58 posto dionica, što je teško očekivati budući da Marina i Pier Silvio već dugo drže vodeće pozicije u obiteljskom biznisu i njihov se otac zasigurno pobrinuo da tvrtku ostavi u njihovim rukama.

Pri tome se očekuje da bi onu pravu vodeću poziciju, kao prva u "liniji nasljeđivanja", trebala preuzeti 56-godišnja Marina koja vodi Fininvest od 2005., a izdavačku kuću Mondadori od 2003. godine S nadimcima "carica" i "željezna princeza", Marina je poslovni mozak Berlusconijevog klana i od mladosti je uključena u obiteljsko poslovno carstvo.

Ona samo izgleda krhko, ali ima željezni karakter, običavao je Berlusconi govoriti za svoje najstariju kćerku koju Forbes uvrštava među najmoćnije žene svijeta, a oni koji su radili s njom kažu da je zahtjevna šefica. Fedele Confalonieri, dugogodišnji prijatelj njezinog pokojnog oca i predsjedavajući tvrtke MediaForEurope, jednom je njezin čvrsti poslovni nagon usporedio s pneumatskom bušilicom.

---

image

Berlusconijev život i nasljeđe, mnogi to predviđaju, sigurno će biti predmet nekog filma ili serije kakva je ‘Succession‘

AFP
---

No, Marina je i majčinska figura, suprug joj je bivši baletan Maurizio Vanadia s kojim ima dvoje djece, a Berlusconi ju je jednom opisao kao ženu koja je preuzela mjesto njegove voljene majke Rose koja je umrla 2008. godine. Marina je preuzela vodeću poslovnu ulogu od oca postupno stječući neovisnost u djelovanju, a usprkos špekulacijama o mogućem sukobu među nasljednicima, analitičari smatraju da je Berlusconi nasljeđivanje dobro isplanirao.

- Njegovo carstvo će preživjeti bez Silvija Berlusconija jer je on unaprijed isplanirao tranziciju među generacijama – kaže Andrea Colli, profesor poslovne povijesti na sveučilištu Bocconi u Milanu, dodajući kako Berlusconi zapravo nije bio direktno uključen u menadžment grupacije otkako je u devedesetim godinama prošlog stoljeća ušao u politiku.

I Giuseppe Di Taranto, profesor emeritus ekonomske povijesti na sveučilištu Luiss u Rimu, smatra kako nema rizika da će Berlusconijevo carstvo oslabiti. Uvjeren je da će ono dodatno ojačati jer su se njegova djeca dokazala kao jako dobri menadžeri.

Stariji Berlusconijev sin, 54-godišnji Pier Silvio, preuzeo je Mediaset 2015. godine nakon što je karijeru započeo u marketinškoj tvrtki Publitalia‘80 u sastavu obiteljske grupacije. Di Taranto vjeruje da će Marina biti šef grupacije i kontrolirati većinsko vlasništvo s Pier Silviom, te da neće biti sukoba oko nasljedstva među djecom.

Izvori bliski Berlusconijevom poslovnom carstvu tvrde da je on pažljivo vukao poteze kako bi prevenirao obiteljsku zavadu oko novca nakon svoje smrti. Bio je šokiran sukobima u obitelji Agnelli i želio je po svaku cijenu izbjeći da se tako nešto dogodi i među njegovom djecom.

Iza Berlusconija je, osim djece, ostala mlađahna, 33-godišnja partnerica Marta Fascina, bivša manekenka, sada članica parlamenta iz njegove stranke Forza Italia. Hoće li ona biti izvor nesuglasica, tek će se vidjeti, ali ni to se ne očekuje.

U ožujku prošle godine Berlusconi je održao "simbolično" vjenčanje s Martom, bez svećenika ili matičara, pa ona nije njegova zakonita supruga kojoj bi pripao dio njegovog nasljeđa. Navodno je nezadovoljstvo Berlusconijeve djece bilo presudno da ne dođe do pravog vjenčanja, ali nakon tenzija između Marte i djece, pronašli su način za neometan suživot.

---

image

Marta Fascina na pogrebu

Piero Cruciatti/Afp
------
image
Piero Cruciatti/Afp
---

"Carica" Marina cijeni sve što je Marta činila za njezinog oca, povezanost dviju žena, a po godinama bi Marina mogla biti Martina majka, bila je očita i na Berlusconijevom pogrebu kad su se držale za ruke pružajući potporu jedna drugoj. Berlusconi se u svojoj oporuci sigurno pobrinuo za Martu, a ako je želio izbjeći obiteljske sukobe, vjerojatno je to učinio uz suglasnost svoje djece.

Ljudi bliski obitelji opisivali su Berlusconija kao "ljepilo" koje je njegovu djecu držalo ujedinjenima. Veliko je pitanje hoće li to jedinstvo ostati netaknuto sad kad glave obitelji više nema i može li Marina, najbliskija s ocem od petero njegove djece, imati istu ujedinjavajuću sposobnost.

---

Što će biti s luksuznim nekretninama?

I dok podjela udjela u vlasništvu nad poslovnim carstvom vjerojatno neće biti problem, pitanje je kako će biti podijeljene brojne Berlusconijeve luksuzne nekretnine. Vila San Martino u mjestu Arcore nedaleko Milana prostire se na 3500 četvornih metara i datira iz 18. stoljeća.

U njegovom su vlasništvu i kuće i stanovi na jezeru Maggiore, u Rimu, Milanu, Cannesu, na Karibima... Najveći dragulj u Barlusconijevoj nekretninskoj kruni je vila Certosa na Sardiniji, koju je kupio sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a u njoj je ugošćavao svjetske lidere, od Vladimira Putina do Georgea W. Busha.

Certosa ima 126 prostorija i sliči na tematski park, na imanju je čak i lažni vulkan koji izbacuje lavu. Njezina trenutačna vrijednost procjenjuje se na 259 milijuna eura. A tu su i tri plovila...

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => iščekivanje [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => iščekivanje 2 0 7828 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-06-16 14:59:59 [created_by] => 3163 [created_by_alias] => Marija Čović [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-06-17 13:39:39 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-06-17 13:39:39 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 330 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 423 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Panorama [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Tko će preuzeti Berlusconijevo poslovno carstvo? I kako će se podijeliti nasljeđe vrijedno 6,5 milijardi eura? [metakey] => Silvio Berlusconi [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/06\/16\/25092975.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/16\/25092498.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/16\/25092565.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/16\/25092538.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/16\/25081625.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Andreas Solaro\/Afp","AFP","Piero Cruciatti\/Afp","Piero Cruciatti\/Afp","AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Pier Silvio\u00a0Berlusconi, Barbara Berlusconi, Paolo Berlusconi, Marina Berlusconi, Luigi Berlusconi i\u00a0Marta Fascina -\u00a0tko \u0107e preuzeti pokojnikovo poslovno carstvo?<\/p>","

Berlusconijeve k\u0107erke Eleonora i Barbara, sin\u00a0Luigi, k\u0107erka Marina, sin Pier Silvio i brat\u00a0Paolo Berlusconi na pogrebu u Milanu<\/p>","

Marta Fascina na pogrebu<\/p>","","

Berlusconijev \u017eivot i naslje\u0111e, mnogi to predvi\u0111aju, sigurno \u0107e biti predmet nekog filma ili serije kakva je \u2018Succession\u2018<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1451","hd_25092975_1920.jpg":"1920x1080","k_25092975_1280.jpg":"1280x1280","k_25092975_1024.jpg":"1024x1024","k_25092975_640.jpg":"640x640","k_25092975_480.jpg":"480x480","k_25092975_340.jpg":"340x340","k_25092975_220.jpg":"220x220","o_25092975_1280.jpg":"1280x967","o_25092975_1024.jpg":"1024x773","o_25092975_640.jpg":"640x483","o_25092975_480.jpg":"480x362","o_25092975_340.jpg":"340x256","o_25092975_220.jpg":"220x166","h_25092975_1280.jpg":"1280x854","h_25092975_1024.jpg":"1024x683","h_25092975_640.jpg":"640x427","h_25092975_480.jpg":"480x320","h_25092975_340.jpg":"340x227","h_25092975_220.jpg":"220x147","pp_25092975_1280.jpg":"1280x1628","pp_25092975_1024.jpg":"1024x1303","pp_25092975_640.jpg":"640x814","pp_25092975_480.jpg":"480x611","pp_25092975_340.jpg":"340x432","pp_25092975_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1399","hd_25092498_1920.jpg":"1920x1080","k_25092498_1280.jpg":"1280x1280","k_25092498_1024.jpg":"1024x1024","k_25092498_640.jpg":"640x640","k_25092498_480.jpg":"480x480","k_25092498_340.jpg":"340x340","k_25092498_220.jpg":"220x220","o_25092498_1280.jpg":"1280x932","o_25092498_1024.jpg":"1024x746","o_25092498_640.jpg":"640x466","o_25092498_480.jpg":"480x349","o_25092498_340.jpg":"340x247","o_25092498_220.jpg":"220x160","h_25092498_1280.jpg":"1280x854","h_25092498_1024.jpg":"1024x683","h_25092498_640.jpg":"640x427","h_25092498_480.jpg":"480x320","h_25092498_340.jpg":"340x227","h_25092498_220.jpg":"220x147","pp_25092498_1280.jpg":"1280x1628","pp_25092498_1024.jpg":"1024x1303","pp_25092498_640.jpg":"640x814","pp_25092498_480.jpg":"480x611","pp_25092498_340.jpg":"340x432","pp_25092498_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1337","hd_25092565_1920.jpg":"1920x1080","k_25092565_1280.jpg":"1280x1280","k_25092565_1024.jpg":"1024x1024","k_25092565_640.jpg":"640x640","k_25092565_480.jpg":"480x480","k_25092565_340.jpg":"340x340","k_25092565_220.jpg":"220x220","o_25092565_1280.jpg":"1280x891","o_25092565_1024.jpg":"1024x713","o_25092565_640.jpg":"640x445","o_25092565_480.jpg":"480x334","o_25092565_340.jpg":"340x236","o_25092565_220.jpg":"220x153","h_25092565_1280.jpg":"1280x854","h_25092565_1024.jpg":"1024x683","h_25092565_640.jpg":"640x427","h_25092565_480.jpg":"480x320","h_25092565_340.jpg":"340x227","h_25092565_220.jpg":"220x147","pp_25092565_1280.jpg":"1280x1628","pp_25092565_1024.jpg":"1024x1303","pp_25092565_640.jpg":"640x814","pp_25092565_480.jpg":"480x611","pp_25092565_340.jpg":"340x432","pp_25092565_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1327","hd_25092538_1920.jpg":"1920x1080","k_25092538_1280.jpg":"1280x1280","k_25092538_1024.jpg":"1024x1024","k_25092538_640.jpg":"640x640","k_25092538_480.jpg":"480x480","k_25092538_340.jpg":"340x340","k_25092538_220.jpg":"220x220","o_25092538_1280.jpg":"1280x884","o_25092538_1024.jpg":"1024x707","o_25092538_640.jpg":"640x442","o_25092538_480.jpg":"480x331","o_25092538_340.jpg":"340x234","o_25092538_220.jpg":"220x152","h_25092538_1280.jpg":"1280x854","h_25092538_1024.jpg":"1024x683","h_25092538_640.jpg":"640x427","h_25092538_480.jpg":"480x320","h_25092538_340.jpg":"340x227","h_25092538_220.jpg":"220x147","pp_25092538_1280.jpg":"1280x1628","pp_25092538_1024.jpg":"1024x1303","pp_25092538_640.jpg":"640x814","pp_25092538_480.jpg":"480x611","pp_25092538_340.jpg":"340x432","pp_25092538_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1433","hd_25081625_1920.jpg":"1920x1080","k_25081625_1280.jpg":"1280x1280","k_25081625_1024.jpg":"1024x1024","k_25081625_640.jpg":"640x640","k_25081625_480.jpg":"480x480","k_25081625_340.jpg":"340x340","k_25081625_220.jpg":"220x220","o_25081625_1280.jpg":"1280x955","o_25081625_1024.jpg":"1024x764","o_25081625_640.jpg":"640x477","o_25081625_480.jpg":"480x358","o_25081625_340.jpg":"340x253","o_25081625_220.jpg":"220x164","h_25081625_1280.jpg":"1280x854","h_25081625_1024.jpg":"1024x683","h_25081625_640.jpg":"640x427","h_25081625_480.jpg":"480x320","h_25081625_340.jpg":"340x227","h_25081625_220.jpg":"220x147","pp_25081625_1280.jpg":"1280x1628","pp_25081625_1024.jpg":"1024x1303","pp_25081625_640.jpg":"640x814","pp_25081625_480.jpg":"480x611","pp_25081625_340.jpg":"340x432","pp_25081625_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7630340 Threads: 3 Questions: 1619022608 Slow queries: 4807855 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110981512 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 58 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) ) [link] => /mozaik/panorama/tko-ce-preuzeti-berlusconijevo-poslovno-carstvo-i-kako-ce-se-podijeliti-nasljede-vrijedno-6-5-milijardi-eura-1299236 [printLink] => /mozaik/panorama/tko-ce-preuzeti-berlusconijevo-poslovno-carstvo-i-kako-ce-se-podijeliti-nasljede-vrijedno-6-5-milijardi-eura-1299236?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 371156 [name] => Silvio Berlusconi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => silvio-berlusconi [link] => /tag/silvio-berlusconi ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => iščekivanje [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Tko će preuzeti Berlusconijevo poslovno carstvo? I kako će se podijeliti nasljeđe vrijedno 6,5 milijardi eura? [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3163 [name] => Marija Čović [username] => marija-ovi [email] => marija-ovi@sd.hr [password] => $2y$10$7PNE1DYGzR71UkBIdOWYs.DbD8zG9H.RL2TYXIfO7QsnJveJNmMim [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marija-covic-3163 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1681 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/eb621dfb812b621676ad954686f6535d?s=100&default=https%3A%2F%2Ff02.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/16/25092975.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Andreas Solaro/Afp [mainImageDesc] =>

Pier Silvio Berlusconi, Barbara Berlusconi, Paolo Berlusconi, Marina Berlusconi, Luigi Berlusconi i Marta Fascina - tko će preuzeti pokojnikovo poslovno carstvo?

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/16/25092975.jpg [title] => Andreas Solaro/Afp

Pier Silvio Berlusconi, Barbara Berlusconi, Paolo Berlusconi, Marina Berlusconi, Luigi Berlusconi i Marta Fascina - tko će preuzeti pokojnikovo poslovno carstvo?

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/16/25092498.jpg [title] => AFP

Berlusconijeve kćerke Eleonora i Barbara, sin Luigi, kćerka Marina, sin Pier Silvio i brat Paolo Berlusconi na pogrebu u Milanu

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/16/25092565.jpg [title] => Piero Cruciatti/Afp

Marta Fascina na pogrebu

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/16/25092538.jpg [title] => Piero Cruciatti/Afp ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/16/25081625.jpg [title] => AFP

Berlusconijev život i nasljeđe, mnogi to predviđaju, sigurno će biti predmet nekog filma ili serije kakva je ‘Succession‘

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Obožavatelji serije "Nasljeđe" (Succession), koju mnogi smatraju jednom od najboljih u televizijskoj povijesti, možda će lakše podnijeti njezin nedavni završetak prebacivanjem pozornosti na potencijalno vrlo sličnu priču iz stvarnog života.

Naime, "Nasljeđe" je HBO-ova priča o moći, politici, novcu i obitelji, kroz četiri sezone gledatelji su mogli pratiti obitelj, moćnog oca i njegovo četvero djece, kako upravljaju svojom golemom medijskom tvrtkom, te njihove živote dok djeca razmišljaju što im donosi budućnost kad se njihov ostarjeli otac počne povlačiti iz biznisa.

---

---

U priči iz stvarnog života moćni otac je preminuo, radi se, dakako, o bivšem talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju, a sada se s nestrpljenjem iščekuje tko će preuzeti njegovo poslovno carstvo i kako će njegovo nasljeđe, za koje se procjenjuje da je vrijedno oko 6,5 milijardi eura, biti podijeljeno između njegovo petero djece.

Berlusconijev život i nasljeđe, mnogi to predviđaju, sigurno će biti predmet nekog filma ili serije kakva je "Succession", ali do tada će se već znati tko će od nasljednika preuzeti kakvu ulogu i udio u obiteljskom bogatstvu.

Dok se ne obznani Berlusconijeva oporuka, ne zna se kako je on zamislio podjelu nasljeđa u kojemu se, među ostalim, nalazi 29 nekretnina, uključujući vile i stanove, te 60 posto vlasništva u tvrtki Fininvest, jednoj od najvećih talijanskih poslovnih grupacija s godišnjim prihodom od četiri milijuna eura i više od 15.000 zaposlenika.

Fininvest, kojeg je Berlusconi osnovao 1975. godine, sada većinskim dioničarskim udjelom kontrolira nekoliko tvrtki među kojima su MediaForEurope, ranije poznata kao Mediaset Group, izdavačka kuća Mondadori, banka Mediolanum, nogometni klub Monza, Teatro Manzoni u Milanu...

Kroz te tvrtke svako od petero Berlusconijeve djece ima nešto više od sedam posto vlasništva nad Fininvestom. Najstarija kći Marina i stariji sin Pier Silvio, djeca iz Berlusconijevog prvog braka s Carlom Elvirom Dall‘Oglio, imaju po 7,65 posto vlasništva, dok troje mlađe djece, 38-godišnja Barbara, 37-godišnja Eleonora i 34-godišnji Luigi, rođeni u Berlusconijevom drugom braku s Veronicom Lario, imaju po 7,13 posto vlasništva.

Osim u vlasničkom udjelu, razlika među djecom iz dva braka vidljiva je i u njihovim pozicijama u upravama tvrtki. Marina je predsjednica Fininvesta i Mondadorija, Pier Silvio je izvršni direktor MFE-a i član uprave Fininvesta, dok troje mlađe djece ima marginalne uloge, Luigi i Barbara su članovi uprave Fininvesta, dok Eleonora nema nikakvu izvršnu ulogu.

Barbara je sudjelovala u upravljanju nogometnim klubom Milan dok ga njezin otac nije prodao 2017. godine, a navodno je bila i u vezi s jednom od klupskih brazilskih zvijezda – Patom. Sada je uglavnom posvećena odgajanju vlastite petero djece koju ima s dva partnera.

Tko će imati vodeću ulogu u poslovnom carstvu i hoće li se nasljednici u budućnosti sukobiti, uvelike ovisi o tome kako je pokojni Berlusconi odlučio podijeliti preostalih 61 posto vlasništva. Sada Marina i Pier Silvio imaju zajedno 15,3 posto vlasništva, a troje mlađe djece zajedno 21,4 posto.

---

image

Berlusconijeve kćerke Eleonora i Barbara, sin Luigi, kćerka Marina, sin Pier Silvio i brat Paolo Berlusconi na pogrebu u Milanu

AFP
---

Prema talijanskom zakonu, djeca imaju pravo naslijediti dvije trećine njegovog bogatstva u jednakim dijelovima, dok je preostalu trećinu on mogao podijeliti kako je želio. Kako je to učinio znat će se nakon što oporuka bude otvorena.

S obzirom na Berlusconijevo dosadašnje povjerenje u Marinine i Pier Silviove upravljačke sposobnosti, pretpostavlja se da bi im otac mogao ostaviti u nasljedstvo dovoljno dionica da svatko ima oko 25 posto vlasništva, što bi im omogućilo da zajednički imaju kontrolu nad kompanijom.

Naime, kad bi se svih Berlusconijevih 61 posto dionica jednako podijelilo među petero djece, mlađih troje bi imali većinsko vlasništvo sa ukupno 58 posto dionica, što je teško očekivati budući da Marina i Pier Silvio već dugo drže vodeće pozicije u obiteljskom biznisu i njihov se otac zasigurno pobrinuo da tvrtku ostavi u njihovim rukama.

Pri tome se očekuje da bi onu pravu vodeću poziciju, kao prva u "liniji nasljeđivanja", trebala preuzeti 56-godišnja Marina koja vodi Fininvest od 2005., a izdavačku kuću Mondadori od 2003. godine S nadimcima "carica" i "željezna princeza", Marina je poslovni mozak Berlusconijevog klana i od mladosti je uključena u obiteljsko poslovno carstvo.

Ona samo izgleda krhko, ali ima željezni karakter, običavao je Berlusconi govoriti za svoje najstariju kćerku koju Forbes uvrštava među najmoćnije žene svijeta, a oni koji su radili s njom kažu da je zahtjevna šefica. Fedele Confalonieri, dugogodišnji prijatelj njezinog pokojnog oca i predsjedavajući tvrtke MediaForEurope, jednom je njezin čvrsti poslovni nagon usporedio s pneumatskom bušilicom.

---

image

Berlusconijev život i nasljeđe, mnogi to predviđaju, sigurno će biti predmet nekog filma ili serije kakva je ‘Succession‘

AFP
---

No, Marina je i majčinska figura, suprug joj je bivši baletan Maurizio Vanadia s kojim ima dvoje djece, a Berlusconi ju je jednom opisao kao ženu koja je preuzela mjesto njegove voljene majke Rose koja je umrla 2008. godine. Marina je preuzela vodeću poslovnu ulogu od oca postupno stječući neovisnost u djelovanju, a usprkos špekulacijama o mogućem sukobu među nasljednicima, analitičari smatraju da je Berlusconi nasljeđivanje dobro isplanirao.

- Njegovo carstvo će preživjeti bez Silvija Berlusconija jer je on unaprijed isplanirao tranziciju među generacijama – kaže Andrea Colli, profesor poslovne povijesti na sveučilištu Bocconi u Milanu, dodajući kako Berlusconi zapravo nije bio direktno uključen u menadžment grupacije otkako je u devedesetim godinama prošlog stoljeća ušao u politiku.

I Giuseppe Di Taranto, profesor emeritus ekonomske povijesti na sveučilištu Luiss u Rimu, smatra kako nema rizika da će Berlusconijevo carstvo oslabiti. Uvjeren je da će ono dodatno ojačati jer su se njegova djeca dokazala kao jako dobri menadžeri.

Stariji Berlusconijev sin, 54-godišnji Pier Silvio, preuzeo je Mediaset 2015. godine nakon što je karijeru započeo u marketinškoj tvrtki Publitalia‘80 u sastavu obiteljske grupacije. Di Taranto vjeruje da će Marina biti šef grupacije i kontrolirati većinsko vlasništvo s Pier Silviom, te da neće biti sukoba oko nasljedstva među djecom.

Izvori bliski Berlusconijevom poslovnom carstvu tvrde da je on pažljivo vukao poteze kako bi prevenirao obiteljsku zavadu oko novca nakon svoje smrti. Bio je šokiran sukobima u obitelji Agnelli i želio je po svaku cijenu izbjeći da se tako nešto dogodi i među njegovom djecom.

Iza Berlusconija je, osim djece, ostala mlađahna, 33-godišnja partnerica Marta Fascina, bivša manekenka, sada članica parlamenta iz njegove stranke Forza Italia. Hoće li ona biti izvor nesuglasica, tek će se vidjeti, ali ni to se ne očekuje.

U ožujku prošle godine Berlusconi je održao "simbolično" vjenčanje s Martom, bez svećenika ili matičara, pa ona nije njegova zakonita supruga kojoj bi pripao dio njegovog nasljeđa. Navodno je nezadovoljstvo Berlusconijeve djece bilo presudno da ne dođe do pravog vjenčanja, ali nakon tenzija između Marte i djece, pronašli su način za neometan suživot.

---

image

Marta Fascina na pogrebu

Piero Cruciatti/Afp
------
image
Piero Cruciatti/Afp
---

"Carica" Marina cijeni sve što je Marta činila za njezinog oca, povezanost dviju žena, a po godinama bi Marina mogla biti Martina majka, bila je očita i na Berlusconijevom pogrebu kad su se držale za ruke pružajući potporu jedna drugoj. Berlusconi se u svojoj oporuci sigurno pobrinuo za Martu, a ako je želio izbjeći obiteljske sukobe, vjerojatno je to učinio uz suglasnost svoje djece.

Ljudi bliski obitelji opisivali su Berlusconija kao "ljepilo" koje je njegovu djecu držalo ujedinjenima. Veliko je pitanje hoće li to jedinstvo ostati netaknuto sad kad glave obitelji više nema i može li Marina, najbliskija s ocem od petero njegove djece, imati istu ujedinjavajuću sposobnost.

---

Što će biti s luksuznim nekretninama?

I dok podjela udjela u vlasništvu nad poslovnim carstvom vjerojatno neće biti problem, pitanje je kako će biti podijeljene brojne Berlusconijeve luksuzne nekretnine. Vila San Martino u mjestu Arcore nedaleko Milana prostire se na 3500 četvornih metara i datira iz 18. stoljeća.

U njegovom su vlasništvu i kuće i stanovi na jezeru Maggiore, u Rimu, Milanu, Cannesu, na Karibima... Najveći dragulj u Barlusconijevoj nekretninskoj kruni je vila Certosa na Sardiniji, koju je kupio sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a u njoj je ugošćavao svjetske lidere, od Vladimira Putina do Georgea W. Busha.

Certosa ima 126 prostorija i sliči na tematski park, na imanju je čak i lažni vulkan koji izbacuje lavu. Njezina trenutačna vrijednost procjenjuje se na 259 milijuna eura. A tu su i tri plovila...

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Andreas Solaro/Afp AFP Piero Cruciatti/Afp Piero Cruciatti/Afp AFP
Andreas Solaro/Afp

Pier Silvio Berlusconi, Barbara Berlusconi, Paolo Berlusconi, Marina Berlusconi, Luigi Berlusconi i Marta Fascina - tko će preuzeti pokojnikovo poslovno carstvo?

AFP

Berlusconijeve kćerke Eleonora i Barbara, sin Luigi, kćerka Marina, sin Pier Silvio i brat Paolo Berlusconi na pogrebu u Milanu

Piero Cruciatti/Afp

Marta Fascina na pogrebu

AFP

Berlusconijev život i nasljeđe, mnogi to predviđaju, sigurno će biti predmet nekog filma ili serije kakva je ‘Succession‘

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/panorama/tko-ce-preuzeti-berlusconijevo-poslovno-carstvo-i-kako-ce-se-podijeliti-nasljede-vrijedno-6-5-milijardi-eura-1299236 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=5439f4d4faffdd8e5b0a54d36468cb105d53d7ba [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Tko+%C4%87e+preuzeti+Berlusconijevo+poslovno+carstvo%3F+I+kako+%C4%87e+se+podijeliti+naslje%C4%91e+vrijedno+6%2C5+milijardi+eura%3F&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Ftko-ce-preuzeti-berlusconijevo-poslovno-carstvo-i-kako-ce-se-podijeliti-nasljede-vrijedno-6-5-milijardi-eura-1299236 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Ftko-ce-preuzeti-berlusconijevo-poslovno-carstvo-i-kako-ce-se-podijeliti-nasljede-vrijedno-6-5-milijardi-eura-1299236 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => iščekivanje [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Panoramaiščekivanje

Tko će preuzeti Berlusconijevo poslovno carstvo? I kako će se podijeliti nasljeđe vrijedno 6,5 milijardi eura?

Piše Marija Čović
17. lipnja 2023. - 15:39
Pier Silvio Berlusconi, Barbara Berlusconi, Paolo Berlusconi, Marina Berlusconi, Luigi Berlusconi i Marta Fascina - tko će preuzeti pokojnikovo poslovno carstvo?Andreas Solaro/Afp

Obožavatelji serije "Nasljeđe" (Succession), koju mnogi smatraju jednom od najboljih u televizijskoj povijesti, možda će lakše podnijeti njezin nedavni završetak prebacivanjem pozornosti na potencijalno vrlo sličnu priču iz stvarnog života.

Naime, "Nasljeđe" je HBO-ova priča o moći, politici, novcu i obitelji, kroz četiri sezone gledatelji su mogli pratiti obitelj, moćnog oca i njegovo četvero djece, kako upravljaju svojom golemom medijskom tvrtkom, te njihove živote dok djeca razmišljaju što im donosi budućnost kad se njihov ostarjeli otac počne povlačiti iz biznisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 17:22