StoryEditorOCM
Panoramatužan prizor

Spavao je na fakultetu jer nije imao gdje, a onda ga je zatekao jedan mladić. Ono što je napravio rastopit će vam srce

Piše MOZAIK SD
23. kolovoza 2023. - 22:40

Obrazovanje zahtijeva velika odricanja i troškove koje si neki ne mogu priuštiti. Školarine, domovi, prijave ispita zahtijevaju novac. Jedan je momak, unatoč nemogućnosti ispunjavanja takvih zahtjeva, pohađao fakultet, ali nije imao gdje prenoćiti, što je kompenzirao zgradom fakulteta. Ondje je ostajao prespavati nakon nastave jer nije imao novca za studentski dom ili privatni smještaj, piše republika.rs.

Primijetio ga je Tiktoker koji ga je zatekao kako spava. Stao je da porazgovara s njim i želio je saznati njegov problem i pomoći mu koliko god je to moguće.

- Viđam te ovdje svaki dan. Je li sve u redu? Nemaš kamo otići? - pita ga.

Pošto je momak bio u nevjerici, misleći da je Tiktoker samo znatiželjan, pokušao je prekinuti razgovor, međutim, kolega mu je rekao da mu želi pomoći.

Momak je objasnio da nema gdje boraviti i da ga često izbace s posla kada ga nađu da tamo spava. Oči su mu bile suzne dok je pričao kako nema kamo. Da bi si osigurao studentski dom, mora biti negdje zbrinut određeno vrijeme.

- Pokušat ću ti pomoći. Nemoj plakati. Sve mi je jasno - čuje se kako mu govori Tiktoker.

Snimka je obišla društvene mreže, a većina nije ostala ravnodušna na ovu situaciju te su se zapitali iz koje je zemlje momak i kako mu mogu pomoći.

- Kako mu možemo pomoći?

- Želim mu pomoći! Gdje je on? Imam jednu dodatnu sobu, ali ako to ništa ne znači, donirati ću.

- Nevjerojatno je to što on i dalje pokušava učiniti nešto sam sa sobom.

- Bio sam beskućnik na koledžu nekoliko mjeseci. Ovo je stvarno.

- Ovo me ubija.

- Brate... hvala ti što si ga pokrenuo i pomogao mu - bili su neki od komentara.

Tiktoker je u sljedećoj objavi pokazao da je dečku itekako pomogao tako što se privremeno preselio kod njega. Pobrinuo se da mu boravak tamo bude ugodan i da mu se osigura hrana i odjeća. Mladi student nije krio oduševljenje kada mu je Tiktoker ponudio svoju odjeću iz ormara, a osmijeh mu se odmah vratio na lice.

Mnogi su pozdravili ovu divnu gestu, poručujući mu da se dobro dobrim vraća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:49