StoryEditorOCM
Panoramačija je veća?

Rat oko ćevapa u BiH; iz Živinica se pohvalili obaranjem rekorda, javili se iz Brčkog: Lažne informacije! Pogledajte ovo

Piše Vijesti SD
25. srpnja 2024. - 10:21

Nakon što je više medija u BiH 16. srpnja objavio kako je u Živinicama napravljena i podijeljena najveća porcija ćevapa na svijetu, čime je prema tvrdnjama organizatora oboren Guinessov rekord, iz Brčkog su su vijest demantirali putem portala Hercegovina.info

Brčaci tvrde kako je njihov rekord iz 2019. godine i dalje na snazi i tvrdnje Živiničana nazivaju lažnim informacijama.

"Točno je da rekord u najvećoj porciji ćevapa drži grad Brčko s porcijom od 5000 ćevapa u lepinji od 1,8 metara. Ovaj rekord je postavljen u okviru manifestacije Savski cvijet 2019. godine", pišu iz gastro centra Bakarni lonac Brčko.

"U okviru Savske regate - Karnevala na vodi Brčko 2019. godine, organizator ovog projekta, Nautički klub Brčko, za brojne posjetitelje pripremio je bogat program, a pažnju je privukao i gastronomski spektakl u obaranju rekorda u pravljenju najveće porcije ćevapa od čak 5000 komada.

Velika zasluga za ovaj nevjerojatan poduhvat pripala je Udruženju hotelijera i restoratera koji su na jednom mjestu okupili vrhunske brčanske ugostitelje. U pravljenju najveće porcije ćevapa veliku pomoć pružio je Gastro centar Bakarni lonac koji je za 2,5 sata ispekao 5000 komada ćevapa".

Svoje tvrdnje potkrepljuju i ovom poveznicom.

Time Živiničke brojke od "samo" 2499 ćevapa i lepinjom promjera 1,5 metar padaju u vodu i nalaze se tek na drugom mjestu, piše Hercegovina.info.

Napomenimo, organizator događaja u Živinicama, koji se pohvalio navodnim rekordom, bila je lokalna ćevabdžinica Imperia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 15:36