StoryEditorOCM
PanoramaSVEČANOST I NJEŽNOST

Princeza Kate rado javno voli svoga muža: pogledajte gdje ga je dodirivala na škotskoj krunidbi Charlesa i Camille

Piše M. Č.
5. srpnja 2023. - 18:01

Dva mjeseca nakon spektakularne krunidbe u Londonu, britanski kralj Charles III. je u Edinburghu, na nacionalnoj službi zahvalnosti i posvećenja u katedrali St Giles, primio škotske krunske dragulje, krunu, žezlo i državni mač.

Škotska krunidba održana je u okviru kraljevskog tjedna tijekom kojeg su kralj Charles i kraljica Camilla imali niz obaveza u Škotskoj. Dok su mnogi okupljeni sa zanimanjem pratili ceremoniju, uzvicima su se ispred katedrale nadglasavali odani rojalisti i protivnici monarhije koji su istaknuli natpise "Not My King" (nije moj kralj).

image

Kralj Charles IIIi kraljica Camilla

Aaron Chown/Afp

Uz Charlesa i Camillu na povijesnoj ceremoniji u katedrali u Edinburghu, kakva je prije 70 godina upriličena i za njegovu pokojnu majku, kraljicu Elizabetu II., bili su William i Kate, princ i princeza od Walesa, koji u Škotskoj nose titule vojvode i vojvotkinje od Rothesaya.

U kobaltno plavom

Premda je ceremonija bila posvećena Charlesovoj i Camillinoj škotskoj krunidbi, princeza Kate je opet bila u središtu pozornosti u kobaltno plavom kaputiću, sa šeširićem, cipelama i torbicom identične boje.

image

Kate je opet bila u središtu pozornosti, blistala je u kobaltno plavoj odjevnoj kombinaciji

Chris Jackson/Afp

Radi se o kaputiću besprijekornog kroja, jednostrukog kopčanja i s baršunastim reverima, kreaciji Catherine Walker, koju je Kate već nosila u nekoliko drugih prigoda, ali u kombinaciji s drugačijim šeširićima i ostalim dodacima.

image
John Linton/Afp

I ovom je prilikom Kate odala počast pokojnoj kraljici Elizabeti II., nosila je njezinu bisernu ogrlicu koju je u nekoliko prilika nosila i Williamova pokojna majka, princeza Diana. Ogrlicu koju je nosila i na pogrebima kraljice Elizabete i princa Philipa, Kate je kombinirala s Dianinim bisernim naušnicama, a komplet je upotpunila biserna narukvica.

image
Phil Noble/Afp
image

Kate i William rijetko u javnosti pokazuju ovakve trenutke prisnosti

Peter Byrne/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 16:54