StoryEditorOCM
PanoramaZBOG MASNOĆE I ULJA

Obožavamo ga, ali jedenje pomfrita dovodi i do niza negativnih zdravstvenih posljedica kojih trebamo biti svjesni

Piše Ana Dukić/Živim
18. siječnja 2022. - 14:40

Krumpir je zasigurno jedna od najsvestranijih namirnica u kulinarstvu, možemo ga pripremiti na razne načine. Pire, pečeni, restani, na pola ili pomfrit, samo su od nekih. Iako krumpir ima brojne zdravstvene benefite, oni mogu biti uklonjeni ovisno o pripremi. Baš zato ne biste trebali često jesti pomfrit, piše Živim.

Prema istraživanju koje je objavljeno u časopisu The American Journal of Clinical Nutrition, a u kojem je sudjelovalo gotovo 4.500 odraslih osoba, konzumacija pomfrita više od dva puta tjedno povećava rizik od rane smrti.

No, istraživači su naglasili kako su za negativne zdravstvene posljedice "krive" masnoće i ulja, a ne krumpir sam po sebi. Što više, nisu uspjeli povezati krumpir pripremljen na drugačiji način s povećanim rizikom od rane smrti.

Ako vam...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 12:09