StoryEditorOCM
Panoramanekažnjeni zločin

Nakon stravičnog zločina koji je šokirao Njemačku: Otac otkrio što se dogodilo s kćeri koja je ubila prijateljicu

Piše MOZAIK SD
1. siječnja 2024. - 21:32

U ožujku 2023. godine ubojstvo 12-godišnje Luise iz Freudenberga (Sjeverna Rajna-Vestfalija) šokiralo je cijelu Njemačku. Djevojčicu su oštrim predmetom izbole prijateljice. Otac jedne od njih želi s kćeri napustiti Njemačku, i kaže kako je njegova kćer bila u psihijatrijskoj ustanovi, piše Fenix magazin.  

Naime, ovih je dana otac jedne od dvije počiniteljice dao intervju za Bild i rekao da je njegova kći sada smještena daleko od Freudenberga. Objasnio je da obitelj sada želi natrag skrbništvo nad djevojčicom. Žele napustiti Njemačku.

Nakon krvavog čina nad Luiseom: 13-godišnjakinja na psihijatriji do studenog 2023.

Rekao je novinama da je njegova kći bila smještena u psihijatrijsku bolnicu nakon napada na Luise. Iz psihijatrijske bolnice je izašla u studenom 2023. godine i od tada živi u grupnom domu. Danas 13-godišnjakinja je pod jakim utjecajem lijekova, prenosi Bild.

Djevojčica cijeli dan drhti i plače. Roditelji kojima je dopušteno posjećivati ​​svoju kćer žestoko su se borili da ona ponovno dobije pravo na pohađanje nastave.

Obitelj, koja se nakon zločina morala privremeno skrivati, sada očito planira napustiti Njemačku. Razumiju kako više kao roditelji ubojice 12-godišnje djevojčice ne mogu živjeti u malom gradu u kojem se ubojstvo dogodilo.

U to vrijeme, prije nego što je bilo jasno što se zapravo dogodilo, otac djevojčice koja je ubila prijateljicu i njegovi vatrogasni kolege još su tražili nestalu Luise. Od kad se doznalo što mu je učinila kćer, u vatrogasnoj jedinici ga više ne traže. Na bolovanju je od ožujka.

Majka 13-godišnjakinje također je za Bild objasnila da je zločin uništio tri obitelji – onu ubijene Luise i onu dvoje počiniteljica. Roditelji sada očito planiraju novi početak u Brazilu odakle su podrijetlom. Ali prije nego što se tamo presele, prvo žele natrag svoju kćer, koja je trenutno pod skrbi vlasti.

Trinaestogodišnjakinja i njezina dvanaestogodišnja prijateljica optužene su da su u ožujku 2023. nasmrt izbole Luise (12). Tijelo djevojke pronađeno je u udaljenoj šumi u njemačkoj saveznoj zemlji Falačko-Porajnje na granici sa Sjevernom Rajnom-Vestfalijom. Dvije učenice zločin su priznale nešto kasnije. No, optužnice i suđenja u tom slučaju neće biti, piše Fenix magazin.

Državno tužiteljstvo obustavilo je istragu u rujnu jer osumnjičene djevojke još nisu kazneno odgovorne. Istrage odjela za umorstva i državnog odvjetništva “nisu otkrile nikakve naznake da je u zločin umiješana treća kazneno odgovorna osoba”, rečeno je tada. Luiseina smrt stoga ostaje pravno nekažnjena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:54