StoryEditorOCM
PanoramaTIKET SUDBINE

Legao je kao običan radnik, jutro je dočekao kao milijunaš! Evo kako izgleda njegov život pet godina kasnije

Piše L. Go
7. travnja 2024. - 07:30

Možemo mi stoput reći da "nije u šoldima sve", ali mnogo toga ipak jest.

Naime, osjećaj slobode koji je, zahvaljujući velikom prilivu novca na svoj račun, iskusio Cliff Little iz Sjevernog Quinslanda u Australiji, bitno je popravio kvalitetu njegova života. On je doslovce preko noći postao milijunaš; zbilo se to prije pet godina, u međuvremenu je novac dodatno oplodio mudrim investicijama. Prisjetimo se događaja koji mu je promijenio život.

Dakle, čovjek je igrao loto i "ubo" dobitnu kombinaciju. Bio je običan čovjek, radnik kojega je pomilovala sreća; kad je uvidio da ima tiket s izvučenim brojevima, noć je probdio u nevjerici. Legao je na počinak kao običan radnik, jutro je dočekao kao milijunaš, bogatiji za 40 milijuna dolara!

Kasnije je za australsku televiziju "9 News" priznao da je tijekom noći u nevjerici višekratno provjeravao svoj listić, svjestan da se za njega sad sve promijenilo. Da će sljedeće jutro biti početak ostatka njegova života, ili sasvim novi život.

Otišao u penziju i kupio toyotu

Kad mu je golema svota sjela na račun, umirovio se na dotadašnjem poslu, a prva stvar koju je kupio bio je sportski automobil marke Toyota. Dugo ga je priželjkivao, i sebi ugodio.

Potom je djeci kupio nekretnine, a dio novca investirao u trkaće konje; ulog se pokazao lukav, budući da mu je počeo donositi prihode (koji mu baš i nisu bili neophodni, no svejedno). Zaposlio je ljude na održavanju konja, a oni su ga pohvalili kao dobrog poslodavca koji ih izdašno plaća – premda ga nikad nisu vidjeli uživo!

- Fantastičan je osjećaj kad ti se ostvare snovi – kazao je Little, koji je preko noći postao "Big".

- Ljudi mogu govoriti što god žele, o novcu da nije bitan – ali novac je sjajna stvar. Svakako nije najvažnija na svijetu, ali rješava puno problema – razložno je istaknuo u intervjuu za australsku televiziju novopečeni bogataš, koji je zrelo podnio novonastalu situaciju te pokazao da se u novcu može razumno uživati i iskoristiti ga za unaprjeđenje svoga i života zajednice (zaposlio je ljude).

Svaka čast.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:33