StoryEditorOCM
Panorama2003. na korčuli

Kruži stara fotografija Šeksova vjenčanja, na njoj je sa Šeparovićem i Bačićem: ‘Kume, izgor‘e ti kesa!‘

Piše MOZAIK SD
20. travnja 2024. - 17:46

Na društvenoj mreži X kruži stara fotografija na kojoj su Šeparović, HDZ-ov Vladimir Šeks i njegova tadašnja mladenka Anica Ressler te HDZ-ov Branko Bačić koji je u to vrijeme bio načelnik Blata.

"Do kad će nas ovi banditi gaziti?", stoji u opisu fotografije objavljene na društvenoj mreži.

Fotografija je nastala 2003. godine u Blatu na Korčuli gdje se Šeks oženio s liječnicom Ressler. Šeksovom braku kumovali su Bačić i Šeparović koji je tada bio odvjetnik s dugim političkim stažem, pisali su ranije domaći mediji.

Večernji list svojedobno je pisao da je novinarima bio zabranjen pristup svečanom činu u vijećnici, a detalji oko velikog dana držali su se u tajnosti. Mladenci nisu odabrali lokaciju vjenčanja slučajno. Naime, Šeksovi preci, koji su se prezivali Bačić, potječu iz Blata, a par je volio otok Korčulu.

Predsjednik Milanović zadnjih je tjedana u svojim istupima često Šeparovića nazivao Šeksovim kumom.

"Bio je korumpirani odvjetnik koji je izvukao novac sa svojom ženom. Postao je Šeksov kum. Donijeli su odluku potpuno izvan Ustava, prijete jednoj političkoj stranci da će im uništiti liste ako bi radili što? Prijete meni, ali meni mogu staviti sol na rep", poručio je Milanović u ožujku nakon prvog upozorenja Ustavnog suda koji je ocijenio da se kao predsjednik ne može kandidirati na parlamentarnim izborima niti biti na listi bilo koje političke opcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 18:24