StoryEditorOCM
PanoramaVeronika Nikulšina

Članica Pussy Riota uhićena u Moskvi, optužena da se oglušila na zahtjeve policije: ‘Vlasti su vjerojatno vjerovale da planira politički performans‘

Piše HINA
7. svibnja 2021. - 17:55
A Russian riot police officer patrols near a police bus with an advertising photo reflecting on a window during a rally in support of jailed Kremlin critic Alexei Navalny, in Moscow on April 21, 2021. - Jailed Kremlin critic Alexei Navalny's team called for demonstrations in more than 100 cities, after the opposition figure's doctors said his health was failing following three weeks on hunger strike. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV/AFP)Kirill Kudryavtsev

Članica ruskog punk benda i aktivističke skupine Pussy Riot, Veronika Nikulšina, uhićena je u Moskvi, objavila je skupina u petak.

Nikulšina je optužena da se oglušila na zahtjeve policije, rekao je u petak njezin odvjetnik državnoj agenciji Ria Novosti. "Veronika je privedena u policiju."

Prema medijskim izvješćima, aktivistica tvrdi da njezino uhićenje ima veze sa snimanjem filma koje je predviđeno za petak. Vlasti su vjerojatno vjerovale da planira politički performans, rekla je.

Generalna proba za nedjeljnu vojnu paradu u Moskvi, kojom se komemorira završetak Drugog svjetskog rata prije 76 godina, održala se u petak.

Skupina Pussy Riot svojim je radikalnim akcijama više puta izazvala pomutnju.

Prije više od šest mjeseci Nikulšina je osuđena na novčanu kaznu jer je s još j...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:11