Nakon što smo u sklopu Vinskog podruma otkrili kako piti vino Naučite sve o biranju, kušanju i posluživanju vina uz savjete Zorana Pejovića, na radionici “Vino i zdravlje”, održanoj u prekrasnom ambijentu hotela “Vestibule”, prof. dr. sc. Mladen Boban s Medicinskog fakulteta na vrlo popularan način približio nam je biološke mehanizme korisnih učinaka vina na kardiovaskularni sustav.
Tom prilikom je kazao da je još sedamdesetih godina dokazano kako je smrtnost opadala rastom potrošnje vina osobito u Francuskoj. Čak su istraživanja otkrila kako ljudi koji ne piju vino uopće nisu boljeg zdravlja od onih koji piju umjereno.
- Što je to umjereno pijenje? Studije kažu da je to kod muškaraca konzumiranje 25 do 40 grama alkohola, a kod žena nešto manje. Drugim riječima, tr...
Tom prilikom je kazao da je još sedamdesetih godina dokazano kako je smrtnost opadala rastom potrošnje vina osobito u Francuskoj. Čak su istraživanja otkrila kako ljudi koji ne piju vino uopće nisu boljeg zdravlja od onih koji piju umjereno.
- Što je to umjereno pijenje? Studije kažu da je to kod muškaraca konzumiranje 25 do 40 grama alkohola, a kod žena nešto manje. Drugim riječima, tr...