Prerada zelenog povrća, sjemenki, orašastih plodova, žitarice uzrokuje gubitak magnezija iz njih. Prerađena hrana, kažu neki, je beživotna jer je lišena bitnih nutrijenata, a u pravilu najviše nastrada baš - magnezij.
Navedenim postupcima obrade, namirnice gube manje kalcija nego magnezija, što pridonosi zabrinjavajućem prehrambenom preopterećenju kalcijem,što nikako nije dobro za tijelo. Prehrana prerađenim, nazovimo ih i sintetičkim namirnicama, zatim visok udio šećera, obilje alkohola i gaziranih pića - sve to stvara deficit magnezija.
Zašto? Zato jer za metabolizam i detoksikaciju od tih većinom umjetnih namirnica potrebno jako puno magnezija, a kojeg nema u organizmu. I onda se događaju poremećaji. Znanstvenica dr.Natasha Campbell-McBride tvrdi da tijelu...
Navedenim postupcima obrade, namirnice gube manje kalcija nego magnezija, što pridonosi zabrinjavajućem prehrambenom preopterećenju kalcijem,što nikako nije dobro za tijelo. Prehrana prerađenim, nazovimo ih i sintetičkim namirnicama, zatim visok udio šećera, obilje alkohola i gaziranih pića - sve to stvara deficit magnezija.
Zašto? Zato jer za metabolizam i detoksikaciju od tih većinom umjetnih namirnica potrebno jako puno magnezija, a kojeg nema u organizmu. I onda se događaju poremećaji. Znanstvenica dr.Natasha Campbell-McBride tvrdi da tijelu...