StoryEditorOCM
Ljepotazdrava navika

Otkrijte zašto bi svoj organizam svakodnevno trebali počastiti - jogurtom

Piše PSD.
25. lipnja 2014. - 18:21
Jogurt i ostali fermentirani mliječni proizvodi jačaju imunitet i imaju značajnu ulogu u osiguravanju zdravlja organizma. Mogu se dobiti od kravljeg, kozjeg, ovčjeg, te sojina, ječmena i zobena mlijeka. Fermentirani mliječni proizvodi nutritivno su nezamjenjivi jer omogućuju regeneraciju i održavanje normalne crijevne flore.

Budući da se u fermentiranim mliječnim proizvodima mliječni šećer pretvara u mliječnu kiselinu, te proizvode mogu koristiti i osobe koje zbog nekog razloga ne podnose mliječni šećer - laktozu. No, pođimo redom...

Jogurt je proizvod dobiven postupkom fermentacije mlijeka uz pomoć specifičnih bakterija. Izvrstan je izvor kalcija i fosfora, prijeko potrebnih minerala za pravilan razvoj i rast kostiju i zubi. Sadrži i značajne količine vitamina B2,...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2024 12:49