Sezona je slatkih dunja, a kako i ove godine ne bi završile samo u kompotu, donosimo vam recept za jednostavnu pitu koju možete napraviti i s kupovnim lisnatim tijestom. Tarte tatin s dunjama radi se tako da se nasjeckani plod najprije krčka u mješavini limunova soka, meda i vanilije, a potom se ohladi i slaže na dno posude za pečenje. Dunje se potom prekriju lisnatim tijestom, peku, a zatim se pita pažljivo preokreće. I to je to, za pripremu će vam trebati svega 20-ak minuta, a pečenje će vam oduzeti 40-ak. Dok se pita peče, uvijek možete pripremiti i slatko tučeno vrhnje ili aromatizirati grčki jogurt s malo meda ili javovora sirupa i vanilije pa ga poslužiti uz još toplu krišku, a dobra ideja uz ovakve slastice uvijek je i kuglica sladoleda od vanilije, piše Dobra...
StoryEditorOCM
HranaRECEPT
Želite brzu jesenju pitu? Za to vam je dovoljno jedno pakiranje lisnatog tijesta i dvije mirisne dunje
27. listopada 2022. - 08:55