StoryEditorOCM
HranaMMMMMM...

Vani je zima, bura tuče. Postoji li išta bolje za ugrijat se od kaštradine. E, ali nju treba znat napravit, i nemojte da vam netko podmetne prča jarca

29. siječnja 2022. - 16:32

Brrrr, dok vani ovako štipa onda nema bolje od jake zimske spize koja iznutra grije bolje od ičega. A pritom mislimo na koštradinu. Neki će kazati kaštradina.

Kako god je nazivali nema veze, svi znamo na što ciljamo. Iako smo vam i do sada lijepo savjetovali, ponovit ćemo vam gradivo opet jer ponavljanje je majka svih znanja.

Dakle koštradina kako je zovu u triljskom kraju, uzeli smo njihov recept, ovdje najviše piza kada se pripremi od jarčića stasalih do nekih 10, maksimalno 12 mjeseci. Mora biti dobro prosušena za svoj veliki ljubavni spoj s raščikom, kiselim kupusom, fažolom ili purom.

Ima i ovo, kako se nekada namirnica štedljivo čuvala i nije se bacala kao danas, u koštradini su znali završavali i stari ovnovi i jarci.

Za razliku od...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 06:33