StoryEditorOCM
HranaJOŠ BRŽA PIZZA

Umjesto klasične pizze, napravite ovu s podlogom od tikvica, dodajte rajčicu i sir i zapecite

Piše MOZAIK SD
13. srpnja 2022. - 13:25

Ako volite tikvice donosilo odličan recept za vas: laganija, ljetna varijanta omiljene pizze koja se priprema brzo, a nestaje još brže, piše Dobra hrana.

SASTOJCI:

3 tikvice

1 veće ili 2 manja jaja

4-5 žlica brašna

sol

sir, umak od rajčice i dodaci po želji

PRIPREMA:

Tikvice naribajte, posolite i pustite da stoje kako bi otpustile vodu. Ocijedite ih. Prebacite ih u veću zdjelu, dodajte razmućena jaja i dobro pomiješajte pa dodajte brašno. Pomiješajte i dobivenu smjesu rasporedite po papiru za pečenje. Pecite 15-20 minuta na 180 stupnjeva, a zatim dodajte umak od rajčice, sir i druge dodatke po želji. Preporučujemo da iskoristite stađun od poma i na svoju pizzu stavite te zdrave plodove. Još kratko zapecite u pećnici. Poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 15:46